Pohjois-Savon veroluetteloita 1586, 1587, 1589, 1594, 1598, 1606 ym

Veromanttaaleja 1586

Savilahden IV 1586 no 6575 s.28->

5 Joan Leskinen ja Morten Yletyinen, 4 Per Pöxänen ja Lauri Lintunen, 4 Anders Rotzalainen, 6 Anders Olsson Hyttinen, 6 Olof Nissinen Olli Halonen, 2 Joan Merska (Lappalainen),6 Staffan ja Joan Ollickainen, 7 Poval Turunen, 5 Staffan Kinnunen, 3 Joan Kontiainen, 4 Poval Lipponen ja Per Ringinen, 6 Joan Heikurinen ja Nils Kaickonen, 3 Anders Sarainen ja Lasse Kardinen, 6 Hemming ja Nils Lappalainen, 5 Per Kähkönen, 5 Olli ja Hans Jäskeläinen, 6 Marcus Huttunen ja Lauri Kolionen, 6 Lauri Huttunen ja Poval Kurvinen, 5 Per Karakainen, 6 Olli Ulmanen, 7 Poval Nissinen, 10 Anders Mackoinen, 3 Mats Sormoinen, 5 Hemming Soroinen, 5 Olli Häyrinen, 4 Mats Lapveteläinen, 2 Salmud Pöuckönen, 7 Sven Larsson Hakulinen, 2 Lauri Kosmanen, 7 Henrik Venäläinen ja Michel Kuronen, 5 Henrik Wänänen, 6 Joan Heickinen, 7 Nils Korhonen, 7 Henrik Hiltunen ja Mats Ikonen, 5 Michel Kuronen ja Rossi Kackinen, 8 Per Larsson Kockoinen ja Olli Hadsoinen, 6 Mats Parckoinen ja Erik Kolemainen, 4 Staffan Nissinen, 7 Per Polsson Hackarainen, 7 Morten Kasurinen, 5 Michel Hämäläinen, 5 Olli Sianjalkanen, 9 Poval Hämäläinen ja Lauri Hirvonen, 7 Per Halonen ja Lauri Hämäläinen, 8 Bengt ja Joan Wardiainen, 5 Henrik Otinen, 6 Henrik Rissanen ja Thomas Kallinen, 8 Poval Sormonen ja Per Tilmaker, 5 Anders Toivanen, 6 Staffan Hackinen, 7 Grels Suhonen ja Anders Lipponen, 4 Joan Hamunen, 3 Poval Kolionen, 8 Olli Torvinen ja Anders Henriksson Koistinen, 6 Nils Pursiainen, 4 Mons Ihalempinen, 6 Poval Turunen, 2 Knut Kackinen, 4 Mats Hiltunen, 5 Claus Persson Ihalempinen, 7 Klemet Holopainen ja Claus Mondaneuvonen, 4 Ihanus Udriainen ja Olli Persson Lindunen.

Verotalonpoikia 87, veromarkkoja 339.


Saamaisten IV 1586 no 6575 s.27->

2 Sigfrid Wiikso (Immonen), 5 Per Bertilsson Kauppinen, 7 Nils Andersson Sutinen, 7 Joan Olsson Koponen, 3 Poval Pöuchöinen, 6 Nils Karialainen, 2 Olli Petileinen, 4 Pol Olsson Laitinen, 7 Nils Persson Nickinen, 3 Jören Leppäinen, 7 Nils Nilsson Kinnunen ja Arfved Turunen (myöhemmin ratsutila), 5 Henrik Olsson Kinnunen, 3 Poval Wiljakainen, 5 Henrik Polsson Olckonen, 7 Poval Niiranen ja Per Henriksson Tirckonen (Piirainen), 7 Hakuli Tauninen (?Tanninen), 4 Olli Turpeinen, 6 Kauppi Parviainen, 3 Per Juvonen, 6 Lassi Kinnunen, 4 Haukka Lauri Immonen, 3 Olli Karvoinen, 3 Poval Staffanainen, 5 Joan Tackuinen, 6 Grels Koponen, 3 Henrik Mondoinen, 3 Nils Polsson Hyttinen, 4 Poval Roppoinen, 3 Henrik Olsson Tirronen, 5 Henrik Pippurinen ja Klemet Soininen, 4 Poval Möttönen, 8 Anders Kyllönen ja Per Runttikorva (Talluksen lähellä), 7 Michel Hirvonen ja Poval Nukoinen, 2 Poval Niiranen, 5 Poval Matsson Möttönen, 8 Hans Kyckoinen ja Olli Pilti Palainen, 7 Lauri Idkonen, 3 Lauri Pasanen, 6 Hans Wiljakainen ja Mats Karjunen, 6 Kaupi Heiskanen ja Olli Surpåclanen (?), 6 Poval Asiainen ja Poval Hofvinen, 8 Olli Keckonen ja Olli Möyckynen, 6 Per Kämäräinen, 3 Joan Ahonen, 7 Anders Jönsson Hyttinen,6 Per Levoinen ja Michel Ylönen, 3 Hans Kantainen, 5 Joan Halonen ja Staffan Koistinen, 4 Lauri Turunen, 8 Per ja Henrik Räsä (Tuusniemi), 5 Joan Turunen, 5 Henrik Palainen, 5 Mats Michelsson Parviainen, 7 Jören Asikainen ja Henrik Kiluinen, 8 Mats Matsson ja Anders Pelkoinen, 5 Olli Pelkoinen, 8 Anders Oinonen ja Henrsik Roppoinen, 6 Poval Mondaneuvonen.

Verotalonpoikia 74.


III vuonna 1589 vihollisen ja linnaleirin aiheuttamista tuhoista Kuopion ja Iisalmen alueilla


Seuraavassa on edellä mainitun vuoden papinveroissa otteita:

Savilahden (Kuopion) neljännes Tavinsalmi:

1. Maaninkavaveden kymmenys (Maaninka ja Lapinlahti):

5 veromarkkaa Matti Paavonpoika, Eskel ja Mikko Haatainen ei vero-ongelmia.

10 veromarkkaa Olli ja Mikko Tuovinen ja Olli Laitinen (Maaninka Tuovilanlahti) ei vero-ongelmia.

7 veromarkkaa Joan Leskinen ja Martti Yletyinen (Maaninka) autiona 3/7 tilasta 7 vuotta ryssien murhaamisen ja polttamisen takia.

9 veromarkkaa Pekka ja Antti Martikainen sekä Olli ja Yrjö Rautapartanen (Lapinlahti) ei vero-ongelmia.

10 veromarkkaa Pekka Pöksänen, Antti Kansikainen ja Lauri Lintunen (Lapinlahti) 1/2 tilasta autiona 8 vuotta ryssien polttamisen takia

5 veromarkkaa Heikki Laakkonen ja Pekka Koponen (Varpaisjärvi mm.) 2/3 tilasta autiona 5 vuotta vihollisen hävittämisen takia.

8 veromarkkaa Kauppi, Pekka ja Antti Ruotsalainen sekä Niilo Hiltunen 3/4 tilasta autiona 3 vuotta vihollisen monien hyökkäysten hävittämisen takia. Ruotsalaisten tila sijaitsi Pitkäjärvien ja Mickajärven sekä Onkiveden välillä. Eräs Ruotsalainen hankki maita Siilinjärven Hökösen pohjoispuolelta.

9 veromarkkaa Antti Ollinpoika Hyttinen ja Pekka Lapveteläinen 2/3 tilasta autiona 6 vuottaa ryssien hävittämisen takia.

7 veromarkkaa Olli Laurinpoika Nissinen 6/7 tilasta autiona 9 vuotta ryssien takia. Pekka Kallinen ottanut 1 veromarkan v. 1588.

9 veromarkkaa Filip ja Olli Halonen 5/9 tilata autiona 5 vuotta ryssinen hävittämisen takia. Pertti Koponen ottanut 1 veromarkan v. 1588.

10 veromarkaa Paavo, Sigfrid ja Tahvo Ollikainen (Lapinlahti) 4/5 tilasta autiona 8 vuotta ryssien polttamisen tähden.

8 veromarkkaa Erik Ryynänen (Lapinlahti Karvasalmi) 7/8 tilasta autiona 11 vuotta ryssien hävittämisen takia.

6 veromarkkaa Pekka Juhonpoika ja Pekka Pekanpoika Småland (Voutilainen) tilasta 5/6 autiona 6 vuotta köyhyyden sekä ratsu - ja nihtiverojen tähden.

2. Pielaveden kymmenys (Pielavesi ja Kiuruvesi):

x veromarkkaa Lassi ja Juho Pekanpoika Rytkönen (ym.) ei vero-ongelmia.

10 veromarkkaa Niilo Antinpoika, Antti ja Olli Utriainen ei vero-ongelmia.

9 veromarkkaa Viisa ja Mikko Partanen 5/9 tilasta autiona 3 vuotta ryssien hävittämisen takia.

7 veromarkkaa Paavo Niskanen ja Markus Huttunen ei vero-ongelmia.

6 veromarkkaa Olli, Pekka ja Lauri Lappalainen sekä Tuomas Tihinen (Kiuruvesi) ei vero-ongelmia.

9 veromarkkaa Olli Lipponen ja Eskel Oinonen 1/3 tilasta autiona 6 vuotta ryssien hävityksen tähden. Paavo Ollinpoika Tolvanen ottanut yhden veromarkan vuonna 1588.

4 veromarkkaa Antti ja Tahvo Rottinen sekä Tahvo ja Juho Heiskanen autio kokonaan.

7 veromarkkaa Mikko Kiiskinen ja Niilo Pietikäinen 4/7 tilasta autiona 4 vuotta. Koko talon väki kuoli.

x veromarkkaa Pekka ja muu Lappalainen sekä Filip Saikkonen osa autiona 4 vuotta katovuoden (oår) ja köyhyyden takia.

8 veromarkkaa Kauppi, Juho ja Heikki Hyvärinen (Hyvönen) ei vero-ongelmia.

6 veromarkkaa Antti Sarainen ja Lauri Kauppinen 5/6 tilasta autiona 8 vuotta köyhyyden sekä ratsu - ja nihtiverojen tähden.

6 veromarkkaa Paavo Rytkönen, Pekka Paavonpoika Kolehmainen ja Lauri Tenhunen ei vero-ongelmia.

8 veromarkkaa Juho ja Pekka Kärkkäinen sekä Niilo Kaikkonen 1/2 tilasta autiona 7 vuotta ratsu - ja nihtiverojen tähden.

3 veromarkkaa Heikki Harmainen ja Lauri Pietikäinen 1/6 tilasta autiona.

6 veromarkkaa Lauri Lappalainen ja Niilo Lappalainen 5/6 tilasta autiona 9 vuotta. Niilo lähti Kainuuseen.

4 veromarkkaa Pekka Nousiainen ja Lauri Kaartinen 3/8 tilasta autiona 10 vuotta. Laurin väki kuoli ja oli katovuosia.

Täällä linnaleirissä oli sotilaita. Silti vihollinen oli päässyt yllättämään. Täällä oli kannatusta nuijamiehille. Ainakin Pekka Suuripään tiedetään olleen nuijamiesten ja Kaarle-herttuan puolella.


3. Nerkoon kymmenys (myös Iisalmi ja Sonkajärvi sekä Vieremä):

7 veromarkkaa Antti, Juho ja Pekka Kaarakainen (Sonkajärvi) 3/7 tilasta autiona 11 vuotta., koska Pekka lyötiin kuoliaaksi.

6 veromarkkaa Pekka ja Antti Kähkönen (Nerkoo) 5/6 tilasta autiona 9 vuotta ryssien hävityksen tähden.

5 veromarkkaa Olli ja Hannu Jääskeläinen sekä Suni Niuta (Nerkoo) autio kokonaan 9 vuotta ryssien murhaamisen ja polttamisen takia.

7 veromarkkaa Pertti Kesoisen 1 veromarkan vaihtomaa sekä Lauri ja Paavo Koljonen 5/6 autiona 11 vuotta ryssien hävityksen tähden.

8 veromarkkaa Lauri ja Mikko Mäkeläinen sekä Olli Hulkpoinen (Hulkkonen?) 1/3 tilasta autiona 12 vuotta vihollisen murhaamisen tähden.

6 veromarkkaa Yrjö, Juho ja Olli Huttunen (Sonkajärvi) 2/3 tilasta autiona 10 vuotta ryssinen hävityksen tähden.

6 veromarkkaa Paavo, Olli ja Pekka Kettunen (Vieremä) ei vero-ongelmia.

6 veromarkkaa Hannu, Antti ja Paavo Kurvinen 2/3 tilasta autiona 10 vuotta murhaamisen ja polttamisen takia.

10 veromarkkaa Pekka, Paavo ja Olli Ulmanen (Nerkoo) 2/3 tilasta autiona 3 vuotta ryssien hävittämisen takia.

7 veromarkkaa Paavo Sinikko Nissinen (Vieremä) autio kokonaan 11 vuotta ryssien murhaamisen tähden.

6 veromarkkaa Martti Lappalainen ja Pekka Kosonen 2/3 tilasta autiona 8 vuotta ryssien murhaamisen takia.

7 veromarkkaa Olli Häyrinen ja Olli Lukkarinen (Varpaisjärvi) autio kokonaan 9 vuotta ryssien hävityksen, murhien ja polttamisen tähden.

5 veromarkkaa Lauri Ikonen autio kokonaan ryssien hävityksen takia.

Täällä 25-vuotinen sota alkoi jo vuonna 1568! Harva tila säästyi vihollisen tuhoilta tai murhilta. Linnaleiriä pystyi pitämään korkeintaan Vieremän Kettuset! Vuoden 1600 tiedoista selviääkin, että Kettusten ja Markus Maarasen tilat olleet autiona edellinen noin 3 ja jälkimmäinen 18 vuotta "Suuren linnaleirin tähden". Saman vuoden tietojen mukaan Martti Asikainen oli ollut vankina Venäjällä. Hän sai Stålarmilta 2 vuoden verovapauden. Varpaisjärven Pekka Leskiset maa oli ollut 20 vuotta autiona ryssien hävittämänä. Ei ollut sotilaita aluetta puolustamassa.


4. Kuopionniemen kymmenys (Kuopio-Maaningan eteläosa):

5 veromarkkaa Pekka ja Antti Julkunen sekä Salomo Pöykkönen (Pöyhönen) 1/3 tilasta autiona 6 vuotta ratsu - ja nihtiverojen tähden. Hemminki Kejoinen on vaatineet tilaa vuonna 1587.

7 veromarkkaa Kauppi ja Suni Laurinpoika Hakulinen 6/7 tilasta autiona 6 vuotta ryssien hävittämisen tähden.

9 veromarkkaa Mauno ja Olli Mähönen sekä Pekka Raatikainen ja Lauri Kuosmanen 5/9 tilasta autiona 3 vuotta ryssien hävittämisen tähden.

8 veromarkkaa Heikki ja Antti Väänänen sekä Olli Ikäheimonen (Kehvo-Maaninka) 1/2 tilasta autiona 9 vuotta ratsu - ja nihtiverojen tähden.

8 veromarkkaa Jöns Heikkinen (Asui vielä Kuopion Savilahden lähellä) 1/2 tilasta autiona 8 vuotta, koska maa sijaitsee Ryssän rajalla (Muuruvesi) ja ei siksi ole voinut viljellä maata.

7 veromarkkaa Jöns, Pekka , Antti, Lauri ja Matti Marttinen sekä Niilo Korhonen (Maaninka) tilasta 4/7 autiona 8 vuotta Niilon köyhyyden takia.

9 veromarkkaa Heikki Hiltunen ja Paavo Ikonen (Siilinjärven pohjoispuolella) tilasta 7/9 autiona 7 vuotta ryssinen hävittämisen tähden.

7 veromarkkaa Mikko, Antti ja Sigfrid Kuronen (Maaninka) tilasta 4/7 autiona 6 vuotta ratsu - ja nihtiverojen tähden.

5 veromarkkaa Paavo Kakkinen tilasta 4/5 autiona 10 vuotta köyhyyden sekä ratsu - ja nihtiverojen tähden.

6 veromarkkaa Heikki Watanen ja Olli Kakkinen tilasta 2/3 autiona 7 vuotta, koska ryssät tappoivat talonväen.

4 veromarkkaa Antti Koponen ja Tahvo Nikkinen (Varpaisjärvi) tila 6 vuotta autiona ryssien hävittämisen takia.

6 veromarkkaa Matti Parkkonen ja Tahvo Kolehmainen tila 16 vuotta autiona kurjuuden ja köyhyyden takia.

Sotaväkeä on ollut linnaleirissä oli ainakin Kuopion ja Maaningan seuduilla. Ryssät tuhonneet taloja vielä 1590-uvulla.

Jöns Heikkisen pojan Sakarin maista suurin osa oli ollut 19 vuotta autiona suuren "kurjuuden" tähden. Myöhemmin hän joutui luovuttamaan lähes puolet tilastaan Johan Larsson Kauhaselle.


5. Jännevirran kymmenys (Kuopion koillispuoli)

10 veromarkkaa Sigfrid Hartikainen, Heikki Rissanen ja Pekka Julkunen (Jännevirta-Kehvo) tilasta noin 2/5 autiona 6 vuotta ryssien hävittämänä.

9 veromarkkaa Pekka ja Erik Hakkarainen (Siilinjärvi) tilasta 3/4 autiona 11 vuotta ryssien hävittämänä.

9 veromarkkaa Olli ja Martti Kasurinen (Siilinjärvi) tilasta 2/3 autiona 10 vuotta ryssien hävittämänä.

8 veromarkkaa Lauri Hämäläinen sekä Pekka, Paavo ja Antti Rissanen (Siilinjärvi Rissala) tilasta 1/2 autiona 9 vuotta ryssien hävityksen tähden.

10 veromarkkaa Heikki Pippurinen, Paavo Hämäläinen ja Lauri Kettunen (Siilinjärvi) autiona 8 vuotta ryssien hävityksen tähden.

8 veromarkkaa Pentti ja Juho (Joan) Vartiainen tila (Riistavesi) autiona 8 vuotta ryssien hävityksen takia.

8 veromarkkaa Paavo Sormunen (Soroinen) ja Pekka Tilmaker (Riistavesi) tila 14 vuotta autiona ryssien hävittämisen tähden.

6 veromarkkaa Tahvo Hietanen ja Niilo Rahonen tila autio 11 vuotta ryssien hävittämänä.

9 veromarkkaa Lauri Takkinen, Hannu Horttanainen ja Hannu Tuovinen (Riistavesi-Pieksä) tilasta 2/3 autiona 6 vuotta ryssien murhien tähden.

7 veromarkkaa Heikki Otinen (Riistavesi) tilasta 3/4 autiona 10 vuotta ryssien hävittämänä. Pekka Leskinen kuitenkin viljellyt tilaa, josta saanut ruissadon (10 pannia eli 9 hl), josta ei kuitenkaan ollut maksanut kruunun veroa.

7 veromarkkaa Lauri Toivanen, Heikki Hirvonen ja Pekka Vartiainen (Siilinjärvi Toivala) tilasta 4/7 autiona 10 vuotta ryssiin hävittämänä.

7 veromarkkaa Pekka Siekkinen ja Heikki Takkinen (Toivala ja Siilinjärvi) tilasta 4/7 autiona 11 vuotta ryssien hävittämänä.

6 veromarkkaa Antti Lipponen ja Pekka Suhonen (Riistavesi?) tila autiona 11 vuotta ryssien hävittämänä.

Täällä kaikki tilat kärsineet ryssien tuhotöistä. Kuolleita tämän mukaan kuitenkin yllättävän vähän Lapinlahden ja Iisalmen alueeseen verrrattuna. Täällä sotilaiden pito linnaleirissä lienee ollut käytännössä mahdotonta, joten nuijamiesten samoin kuin ratsumiesten kannatuskin lienee ollut melko pientä.


6. Vehmasmäen kymmenys (Kuopion itä ja eteläpuoli)

9 veromarkkaa Matti ja Heikki Hyvärinen (Puutosalmi) ja Lauri Sormunen tilasta 4/9 autiona vuoden pahan katovuoden takia.

6 veromarkkaa Paavo Koljonen ja Pekka Miettinen (Kuopio - Ritoniemi) tilasta 2/3 autiona 6 vuotta ryssien hävittämänä.

7 veromarkkaa Olli Torvinen, Kauppi Heiskanen sekä Antti Mustonen, jonka osuus tilasta 3/7 autiona 5 vuotta ryssien hävittämänä.

8 veromarkkaa Hannu Lyytikäinen ja Niilo Pursiainen (Kuopion Haminalahti)tilasta 2/3 autiona 11 vuotta rysyien ammuttua väen kuoliaaksi.

5 veromarkkaa Antti Koistinen (Tuusniemi-Heinävesi) tilasta 3/4 autiona 9 vuotta ryssien hävittämänä.

8 veromarkkaa Klaus Takkinen ja Paavo Turunen (Ritoniemi?) tilasta 3/4 autiona 8 vuotta ryssien hävittämänä.

8 vromarkkaa Olli Heckinen (tai Häkkinen), Antti Ihalainen sekä Knut ja Antti Kakkinen ei vero-ongelmia.

5 veromarkkaa Lauri Heiskanen 2/3 tilasta autiona ryssien hävittämänä.

9 veromarkkaa Antti ja Antti Paavonpoika Heiskanen sekä Antti Lapveteläinen ei vero-ongelmia.

6 veromarkkaa Matti Holopainen ja Antti Mähönen (Ritoniemi) tilasta tilasta 2/3 autiona 6 vuotta ryssien hävittämänä.

5 veromarkkaa Paavo, Mikko, Pekka, Antti ja Heikki Venäläinen sekä Heikki ja Antti Tarihousu ei vero-ongelmia.

7 veromarkkaa Ihannus Utriainen ja Lauri Lintunen tilasta 3/7 autiona 7 vuotta ryssien hävittämänä.


Kuopion eteläpuolella tuhot olivat selvästi vähäisemmät. Pahemmin olivat kuitenkin kärsineet Heinävesi ja Rantasalmen itäosta. Linnaleiristäkään ei kerrota toisin kuin heti alueen eteläpuolella Leppävirralla. Siellä monet tilat olivat linnaleirin takia autioita.


Vero - ja autiomanttaaleja 1589

Savilahden IV no 6599 - 6600 s.26

Selitys : Merkintä luku1/luku2 tarkoittaa sitä, että luku1 on tilan verolla oleva osa ja luku2 autio-osa veromarkkoina!

Maaninkaveden X
5/0 Mats Persson, Eskel ja Michel Haatainen
10/0 Olof ja Michel Tofvinen sekä Olof ja Per Laitinen
4/3 Joan Leskinen ja Morten Yletyinen
9/0 Per Martikainen sekä Anders, Olof ja Jöran Rautapartanen
5/5 Per Pöxänen, Anders Kansikainen ja Lauri Lindunen
2/3 Henrik Laackonen ja Per Koponen
2/6 Kauppi ja Per Rotzalainen sekä Anders ja Nils Hildunen
4/2 Rossi ja Poval Lapveteläinen
3/6 Anders Olsson Hyttinen ja Per Lapveteläinen
0/2 Joan Merska (Lappalainen)
1/6 Olof Larsson Nissinen
4/5 Philip Olsson - ja Olof Halonen
2/8 Poval, Sigfrid ja Stafan Ollickainen
2/7 Erik Ryynänen
1/5 Per Jönsson - ja Per Persson Smoland (myöhemmin Voutilainen)

Pielaveden X
9/0 Per Pohlsson, Poval Pohlsson, Nils Persson, Lasse Persson ja Jöns Persson Rytkönen
10/0 Nils Andersson, Anders ja Olof Utriainen
4/5 Wisa ja Michel Pardanen
7/0 Poval Niskanen ja Marcus Huttunen
6/0 Olof, Per ja Lauri Lappalainen sekä Thomas Tihinen
6/3 Lauri Lipponen ja Eskel Oinonen
0/4 Anders ja Staffan Rotinen sekä Staffan ja Joan Heikurinen
3/4 Michel Kiiskinen ja Nils Pedikäinen
5/5 Olof ja Poval Ringinen sekä Henrika ja Per Suuripää ja Philpus Saickonen (Lampaanjärvi)
8/0 Kauppi, Joan ja Henrik Hyvärinen
1/5 Anders Sarainen ja Lauri Karpainen
6/0 Poval Rytkönen, Henrik Persson Kolemainen ja Tackunen (pitänee olla Tenhunen)
4/4 Joan ja Per Kärckäinen sekä Nils Kaickonen
2/1 Henrik Harmainen ja Lauri Pedikäinen
1/5 Lauri ja Nils Lappalainen
1/3 Anders Nousiainen ja Lauri Kardinen

Nerkoojärven X
4/3 Anders ja Jöns Karakainen
1/5 Per ja Anders Kähkönen
0/5 Olof ja Hans Jäskeläinen (alun perin Maaninka Käärmelahti, myöhemmin Lampaanjärvi) sekä Suni Niuta (tuli Kuopiosta ja kuoli /tapettiin pian)
1/6 Bertil Kåsåinen (Kesoinen) ulosvaihto sekä Lauri ja Pohl Kolionen (Iisalmi)
2/4 Jören, Joan ja Olof Huttunen (Iisalmen pohjois-luoteispuoli)
5/3 Lauri Matilainen, Michel Mäkeläinen ja Olof Hulkonen
6/0 Poval, Olof ja Anders Kettunen (Vieremä)
2/4 Hans, Anders ja Poval Kurvinen (Vieremä)
3/7 Per, Poval ja Olli Ulmanen (Nerkoo)
0/7 Poval Siniko Nissinen (Vieremä Rotimojärvi ym.)
4/6 Per Mackonen ja Anders Tolvanen ulosvaihto, Olof Ronganen ja Lauri Leskinen (maita aivan pohjoisessakin)
Mackosia asui 1600-luvulla Vieremän pohjoispuolella Salahmilla (Salamajärvellä).
2/4 Morten Lappalainen ja Bertil Kesoinen. Kesoisia asui 1600-luvulla Pohjois-Karjalassa.
7/0 Olof Häyrinen ja Olof Luckarinen (Varpaisjärvi Luckarila, Syvärin pohjoispuoli ym.)
0/3 Lauri Ikonen

Kuopioniemen X
3/2 Per ja Anders Julkunen sekä Salomo Pöuckönen (Kuopio Karvolanniemi eli Julkulanniemi)
1/6 Kauppi Larsson Hakulinen ja Sven Larsson (-)
4/5 Mons ja Olof Mähönen sekä Per Raatikainen ja Lauri Kosmanen (Maaninka Käärmelahti ym.)
3/7 Henrik ja Michel Venäläinen (Syvärinjärven koillispuoli autiona)
4/4 Henrik ja Anders Wänänen (Siilinjärven länsipuoli Kehvo - Väänälä) sekä Olof Ikäheimo
4/4 Jöns Heickinen (Muuruvedenmaa autiona)
3/4 Jöns, Per, Anders, Lauri ja Mats Marttinen sekä Nils Korhonen (Maaninka)
2/7 Henrik Hildunen (Onkiveden itäranta) ja Poval Ikonen
3/4 Michel, Anders ja Sigfrid Kuronen (Maaninka Kurolanlahti)
1/4 Poval Kackinen (Siilijärven länsipuoli Kehvo)
2/4 Henrik Vatainen ja Olof Kackinen
3/7 Hemming Keinonen (Kuopio)
0/4 Anders Koponen ja Staffan Nickinen
0/6 Mats Parckonen ja Staffan Kolemainen

Jännevirran X
4/6 Sigfrid Hartikainen, Henrik Rissanen ja Per Julkunen ulosvaihto
2/7 Per ja Erik Hackarainen (Siilinjärvi)
3/6 Olof ja Morten Kasurinen
4/4 Lauri Hämäläinen sekä Per, Poval ja Anders Rissanen (Siilinjärvi Rissala ym.)
1/6 Olof Sianjalkanen (Siilinjärven itäpuoli Murtolahti)
0/10 Henrik Pippurinen, Poval Hämäläinen ja Lauri Ketteleinen (Siilinjärvi Kevätön - Pöljä)
0/8 Bengt ja Joan Wardiainen (Riistavesi)
0/8 Poval Sormunen ja Per Tilmakar (entinen asuinpaikka Kuopiosta kaakkoon Ritoniemi Tervasalo ym)
0/6 Staffan Hetainen (Riistavesi) ja Nils Rahuinen (Jänissalo)
3/6 Hans Hortanainen ja Henrik Tofvinen (Pieksä - Riistavesi)
2/6 Henrik Otinen (Riistavesi)
3/4 Lauri Toivanen, Henrik Hirvonen ja Per Wardiainen (Siilinjärvi Toivala)
0/6 Anders Lipponen ja Grels Suhonen
3/7 Per Sieckinen ja Henrik Tackinen

Wehmasmäen X
5/4 Mats Matsson ja Henrik Hyvärinen sekä Lauri Olsson Sormunen
1/4 Poval Kolionen (Kuopio) ja Per Miettinen (Kuopiosta kaakkoon Tervasalo)
4/3 Per Torvinen, Kauppi Heiskanen ja Anders Mustonen
3/5 Hans Lydikäinen ja Nils Pursiainen
2/3 Anders Koistinen
7/0 Michel ja Claus Ihalempinen
2/6 Claus Tarkki Turunen sekä Poval ja Per Turunen
8/0 Poval Heckenen, Anders Ilainen sekä Knut ja Anders Kackinen (Tallus - Knuutila)
2/3 Lauri Heiskanen
9/0 Anders ja Anders Persson Heiskanen sekä Anders Lapveteläinen
2/4 Mats Holopainen ja Anders Mahainen
3/7 Anders Holopainen ja Per Rahuinen
5/0 Poval, Michel, Per, Anders ja Thomas Wanckar sekä Henrik ja Per Tarihousu (Talluksen seutu)
Huom.! Alunperin Ihalempinen Wanckar!
4/7 Ihanus Udriainen ja Lauri Lindunen

Sopimusverolliset (stadga bönder) Tavisalmen kartano:
Henrik Hartikainen 15 lb + 15 lb sekä
Olof Tofvinen ulosvaihto 15 lb + 15 lb. lb = vero leivisköinä kuivakalaa.

Lappalaiset: Lauri Lappalainen, Hans Persson, Per Persson ja Olof Larssonn, vero 9 lb kukin


Saamaisten IV no 6599 - 6600 s.22 ->

Saamaisten X
8/0 Thomas, Johan ja Olof Ahonen
4,5/4,5 Olof Nilssson Viljakainen sekä Olof ja Klaus Laitinen
6/3 Mats Kariuinen
0/4 Kauppi Heiskanen
4/4 Olof Kuivalainen ja Pol Asikainen
3/3 Olof ja Hans Mönckönen
3/3 Henrik Hirvonen ja Klemet Soininen
3,5/ 3,5 Tönnes Kuckonen ja Olof Kähkönen
1/5 Henrik Hofvinen
4,5/4,5 Henrik ja Per Levoinen sekä Michel Ylöinen
4/3 Sven Hofvinen
3/4 Poval Ahonen ulosvaihto ja Michel Condiainen
5/3 Lars Efrehl Persson ja Hans Kononen sekä Lauri Turunen

Puutosmäen X
5/2 Joan Turunen ja Per Oinonen
10/0 Anders Ihalempinen Räsä sekä Per ja Olof Räsä
3/6 Bengt Wiljakainen, Henrik Palainen ja Thomas Wepsäläinen
0/5 Mats Matsson Parviainen
2/6 Per ja Mats Ihalempinen sekä Joan Sallinen
2/3 Per Tuppurainen
0/4 Anders ja Poval Oinonen
1/7 Järan Asikainen ja Pol Kiluinen
3/4 Hans ja Thomas Thomahainen sekä Per Pelkonen
0/7 Joan Persson, Anders ja Per Pelkonen
0/7 Anders Jönsson ja Joan Hyttinen
3/3 Michel ja Olof Reinikainen
0/7 Olof Andersson Pelkonen
1/5 Anders ja Per Matsson Ahonen, Poval Mondaneuvonen sekä Henrik Reinikainen

Leppävirran X osa
3/3 Sigfrid Ersson Wiikso (myöhemmin nimismies ja kestikievari)
3/6 Olof Andersson Sutinen (autiona Varpaisjärven maat)
0/7 Nils Persson Nickinen
3/6 Henrik Sormonen ja Joan Petileinen (Petiläisiä muutti Nilsiän Karaslahteen)
0/7 Poval Olsson ja Klaes Polsson Laitinen (autiona Nilsiän Halunan maat)
6/2 Per Henriksson ja Mats Tirckonen ym.
Joan Larsson (Skopa)
0/8 Nils Karialainen ja Mats Knutsson Möttö
jne.

Veromanttaaleja 1594

Savilahden IV no 6636-37 s.3

Pielaveden X
9 Poval Rytkönen
10 Nils Utriainen
8 Olof Kärckäinen
8 Poval Niskanen
8 Eskel Oinonen
7 Michel Kiiskinen
8 Kauppi Hyvärinen
6 Poval Rytkönen
8 Joan Karkainen

Maaninkaveden X
10 Olof Halonen
7 Henrik Laackonen, Onkiveden itäranta
7 Olof Kähkönen, Nerkoo
10 Erik Tofvinen, Tuovilanlahti

Kuopionniemen
9 Hemming Keinonen
8 Anders Hyttinen, Ruokovesi
8 Joan Leskinen, maita Lapinlahdella
9 Olof Rautapartanen, Iisalmen seutu
8 Jona Heiskanen, maita Syvärin pohjoispuolella
9 Michel Venäläinen, Kuopio- Maaninka, maita myös Syvärin pohjoispuolella
8 Lars Lintunen, ilmeisesti Lapinlahden eteläpuolella
5 Henrik Hiltunen, Kuopio Hiltulanlahti, maita myös Onkiveden itäranta
7 Olof Kyllönen, uusi tulokas. Kyllösiä Kainuuseen!

Vehmasmäen X
8 Mats Hyvärinen, Puutossalmi, myös nimismies
9 Mats Persson Rissanen. Siilinjärvi Rissala
7 Henrik Toivanen, Siilinjärvi Toivala
9 Olof Kasurinen, Siilinjärvi Kasurila
8 Henrik Kinnunen, ilmeisesti Maaninka
8 Anders Holopainen, Ritoniemi Kuopiosta kaakkoon
7 Joan Heiskanen, Ritoniemi Kuopiosta kaakkoon
9 Klas Tarcki Turunen, Kuopion kaakkoispuoli
9 Michel Ihalempinen, Kuopion itä- kaakkoispuoli

Sopimusverolliset Tavisalmen kartano: Henrik Hartikainen ja Erik Tofvinen

Lappalaiset: Humo Lauri, Hans Persson, Per Persson, Joan Larsson.

verotalonpoikia 37 ja veromarkkoja 295

Saamaisten IV 6636-37 s.2
Kalamamäki X
9 Anders Mustonen
9 Olof Leskinen
8 Per Povalsson Niiranen
9 Anders Heiskanen
6 Poval Wanker, Karttulan tienoilla
7 Per Kärsälaitinen
7 Mats Karttunen
8 Mons Kolemainen
4 Lars Vehviläinen

Saamaisten X
10 Sven Hofvinen
8 Lars Itkonen
9 Jöns Persson Kolemainen
7 Olof Michelsson Viljakainen
8 Olof Mönckönen
8,5 Töns Kuckonen
8 Staffan Huppoinen (voi olla Happoinen)
8 Per Leppäinen
4 Henrik Pippurinen

Puutosmäen X
7 Jören Turunen
10 Anders Räisäinen, Tuusniemen seudulla
8 Bengt Viljakainen
9 Michel Reinikainen
9 Poval Olsson Karvonen
9 Henrik Olsson Tirroinen
7,5 Henrik Luckarinen
8 Klaes Henriksson Kinnunen
7 Johan Larsson (Skopa, papinpoika)

Autiomanttaaleja vuonna 1594

Tavisalmi Savilahden IV no 6636-37 s.20
Nerkoojärven X
3 Jöns Leskinen ja Morten Yletyinen, 5 Per Pöksänen ja Anders Kansikainen, 2 Olof Huttunen ja Per Lapveteläinen, 2 Per ja Kauppi Rotsalainen, 5 Olof Larsson - , 6 Staffan Ollikainen ja Wisa Partanen, 3 Per Koponen ja Henrik Laackonen, 5 Per Rissanen, Mats Hiltunen ja Anders Pulkkinen, 4 Anders Sarainen, 5 Per Smålander ja Anders Karpainen, 4 Nils ja Lars Kaickonen, 3 Eskel Oinonen ja Jöns Ovaskainen, 4 - Iivanainen, 4 Nils Pelkos, 5 Anders Utriainen ja Nils Lappalainen, 3 Lars Kartinen, 6 Poval ja Per Ulmanen, 4 Anders Kähkönen, 4 Suni Niuta ja Hans Jäskeläinen, 4 Olof Hofvin eli Huttunen, 5 Lars ja Per Kolionen, 5 Morten Lapveteläinen ja Lars Mäkeläinen, 5 Anders ja Per Kurvinen, 7 Poval Siniko Nissinen, 7 Olof Haverinen (Häyrinen) ja Olof Luckarinen, 3 Lars Lintunen, 4 Thomas Tihinen ja Henrik Halttunen, 5 Lars Ikonen, 6 Lars Leskinen ja Per Mackonen, 6 Anders Kettunen ja Hemming Keinonen, 5 Sven Larsson Hakulinen, 5 Joan Heickinen ja Henrik Watainen, 3 Lars Kosmanen, 4 Henrik Vänänen ja Olof Ikäheimonen, 2 Henrik ja Michel Venäläinen, 5 Nils ja Per Korhonen sekä Lars Kackinen, 6 Poval Ikonen, 4 Nils ja Anders Kuronen, 4 Anders Koponen ja Staffan Nickinen, 5 Mats Parkoinen ja Staffan Kolemainen.

Jännevirran X
8 Henrik Pippurinen ja Poval Hämäläinen, 3 Lars Hämäläinen ja Poval Rissanen, 3 Mats Hapalainen, Anders Mackonen ja Henrik Otinen, 5 Poval Sianjalka, 5 Nils Rahunen, 2 Henrik Taskinen ja Per Seeckien, 8 Bengt ja Nils Vartiainen, 8 Per Sormunen ja Per Tilimakare, 4 Lars Tackinen ja Hans Hortanainen, 4 Henrik Hirvonen ja Lars Toivanen, 4 Anders Holopainen, 2 Anders Lipponen ja Grels Suhonen, 3 Mats Hyvärinen, 3 Anders Koistinen, 3 Poval Kolionen ja Per Miettinen, 4 Olof Toivanen, 3 Hans Tarki Turunen ja Michel Ihalempinen.

Siis vain 2 kymmenystä Savilahden neljänneskunnassa!

Saamaisten IV s.22->, on vain 1 kymmenyskunta!
Konnuslahden X
3 Poval Laackonen ja Poval Niranen, 2 Anders Mustonen ja Staffan Kolemainen, 4 Poval Mortensson Möttönen ja Nils Kolemainen, 4 Henrik Kuckonen ja Jöns Immonen, 3 Olof Pilti Palainen ja Anders Sormunen, 3 Mons Sikanen ja Per Parviainen, 2 Suni Hofvinen, 3 Mats Karinen (tai Karvinen), 2 Thomas Ahonen, 6 Olof ja Nico Viljakainen, 3 Kaupi Heiskanen, 4 Poval Asiainen ja Olof Kuivalainen, 5 Michel Hofvinen, 3 Olof ja Henrik Mönkönen, 3 Olof ja Anders Räisänen, 5 Henrik Hirvonen ja Klemet Soininen, 6 Poval Kallinen, 3 Tönnes Kuckonen ja Olof Kechkonen, 2,5 Henrik ja Per Levoinen, 2 Jons Halonen ja Anders Sallinen, 5 Lauri Tolonen, Henrik Montaneuvonen ja Olof Kuivalainen, 4 Jöns Turunen, n6 Poval Montaneuvonen, Bengt Viljakainen ja Henrik Paakanen, 5 Mats Ihalempinen ja Jöns Sallinen, 3 Per Tuppurainen ja Mats Parviainen, 4 Anders ja Poval Oinonen, 6 Michel ja Olof Reinikainen sekä Jöns ja Anders Pelkonen, 5,5 Anders ja Joan Hyttinen sekä Hans Torvinen, 6 Olof Andersson Pelkonen, 3 Thomas Thomahainen ja Joan Mickonen, 4 Michel Hirvonen, 3 Sigfrid Wixo ja Malin, 5 Olof Andersson Sutinen, 4 Joan ja Bertil Kauppinen, 4 Nils Karjalainen, 2 Henrik Leppänen ja Joan Koponen, 3 Lasse Olofsson Hyvönen ja Staffan Koponen, 3 Joan Putkonen ja Poval Lappalainen, 5 Knut Parchainen (?Poikonen), 8 Michel - ja Per Persson Nickinen, 5 Jöns Karipinen (? Karpinen), 3 Joan ja Henrik Sormonen ja Joan Pedikainen, 2 Poval Olsson Laitinen ja Per sekä Lars Kinnunen, 4 Hans ja Claes Viljakainen sekä Anders Enevald, 4 Olof Mortensson Turpeinen ja Olof Sopainen, 4 Olof Hynninen, 5 Jören Karppinen, 2 Per Tirkonen (Piirainen), 7 Anders Turunen, 8 Henrik - ja Per Olsson Kinnunen, 3 Olof Torvinen, 6 Poval Ropponen, 7 Knut Poickonen ja Suni Tynninen(?), 4 Joan ja Per Juvonen, 3 Lars Immonen ja Poval Olckonen, 5 Mats Ruharainen (?) ja Poval Staffanainen, 4 Grels ja Poval Koponen, 4 Joan ja Anders Taskinen, 3 Nils Hyttinen, 4 Hans Olsson Tirronen, 4 Henrik Pippurinen ja Klemet Holopainen, 3 Olof Luckarinen ja Poval Mäkäräinen, 5 Poval Wättänen, 8 Anders Kylloinen (Kiiloinen) ja Per Runttikorva, 2 Olof Karppinen ja Joan Larsson (Skopa , papinpoika).

Papinveroista vuonna 1594 (no 6636-37 s.46->) löytyy mm.
Pielavesi Lauri Juntunen Lars Karakaisen kanssa
Maaninkavesi Eskil Korhonen ja Thomas Silvenoinen, Pol ja Per Ringinen sekä Philpus Saickonen Lampaanjärvi, Olli Ovaskainen ja Anders Rotinen.
Kuopionniemi mm. Hakuli Yletyinen (Mortenin poika), Mons Marainen, Henrik Kejoinen, Hans Myckanen (tai Mickonen), Olli Kyllönen.
Vehmasmäen kymmenyksestä mm. Henrik Lamainen ja Henrik Kosonen Siilinjärven Morten Kasurisen kanssa, Per ja Per Persson Rahuinen ritoniemeläisten kanssa, Olli Hulckonen myös Ritoniemen tienoilta sekä sakoista Jöns Tervonen jostain Karttulan- Tervon seudulta.
Autioviljoja maksoivat mm. Henri Otinen Riistavesi ja Nils Rahuinen (s.86)

Rantasalmen pitäjästä (s.26) muutamia, joilla maita mm. Nilsiän alueella:
Harjuranta 2 Lars Pirinen, 2 Per Pirinen, 3 Olof Pitkäinen, 3 Per Pitkäinen, 5 Joan Luttinen, 7 Per Luttinen. Per ja Lars Pirinen asuivat vuonna 1625 Syvärinkylässä.


Veromanttaaleja vuonna 1598

Lähde: voudintilit no 6662 s.7->. Nuijasodan jälkeen! Väkeä vähän.

Savilahden IV
Lautamiehiä: Henrik Hildunen, Lars Heiskanen, Olof Tofvinen, Anders Kopoinen, Per Julkunen, Olof Halonen, Lars Sormunen, Hemming Keinonen, Holst Suuripää, Joan Heickinen, Mats Hatanen ja Nils Laitinen

Vehmasmäen X (mm. Riistaveden asukkaita)
9 (vm) Henrik Lydikäinen, 10 Michel Ihalempinen, 8 Olof Hackinen, 8 Anders Heiskanen, 9 Per Hildunen, 8 Per Halonen, 8 Hartvik Hietainen ja 8 Jons Vartiainen

Kuopionniemen X (mm. Kuopio, Jännevirta, Ruokovesi Maaninka)
10 Per Julkunen, 8 Sigfrid Hardikainen, 9 Olof Ovaskainen (maita Pieni Konnuslahti!), 8 Hans Jäskeläinen, 9 Clemet Hildunen, 4 Pol Kackinen, 10 Mats Rissanen ja 9 Joan Leskinen

Maaninkaveden X (s.8)
9 Mats Hatanen, 8 Erik Tofvinen, 7 Pol Marttinen (maita Vieremän lähellä), 10 Lars Rotsalainen, 8 Olof Nissinen, 9 Rossi Lapveteläinen (Onkivesi), 10 Olof Halonen, 7 Pol Knutinen (?), 8 Lars Huttunen

Pielaveden X
9 Pol Rytkönen, 8 Nils Utriainen, 7 Lars Niskanen, 9 Anders Lippoinen, 8 Per Lappalainen, 10 Kauppi Hyvärinen, 8 Anders Sarainen, 9 Bertill Kesoinen, 8 Per Suuripää ja 4 Olof Kärckäinen

Verovapaus: 10 Mats Hyvärinen kestikievari Puutosalmi, 4 Olof Rautaparta, 7 Olof ja Henrik Toivanen, Kauppi ja Lars Heiskanen sekä Anders Mahainen.

Saamaisten IV

Puutosmäen X mm.
9 Olof Räisänen (Räsänen), 9 Per Rissanen ja 8 Pol Ihalempinen.


Autioluettelo 1598 (no 6662 s.28->)

Savilahden IV
Nerkoojärven X (otsikon alla paljon muita kyliä mm. Riistavesi,!)
3 Mats Hywärinen, 3 Henrik Hywärinen,3 Anders Koistinen ja Knut Karhunen, 4 Staffan Lydikäinen ja Lars Pursiainen, 4 Mats Hakulinen, 4 Mons ja Claus Ihalempinen, 5 Henrik ja Olof Turunen, 4 Hans Launonen, 4 Per Heiskanen, 9 Bengt ja Joan Wartiainen, 6 Henrik ja Jöns Pippurinen, 3 Per Seckinen, Henrik Tackinen ja Poval Asikainen, 6 Per Halonen ja Olof Kasurinen, 5 Morten Kasurinen ja Henrik Lamainen, 4 Hartvik Hietainen ja Poval Varoinen, 8 Hans Hortanainen (Pieksä), Jöns Tofvinen ja Henrik Toivanen, 5 Anders Lipponen ja Grels Svensson (Suhonen), 4 Anders Mahainen, 4 Anders Utriainen ja Anders Lomalainen, 3 Olof Utriainen, Olof Sianjalka ja Pol Rochvain (ehkä Ruuskanen tai Rockanen)

Jännevirran X (otsikon alla paljon muitakin kyliä)
4 Per ja Anders Julkunen (Kuopio), 13 Hemming Keinonen (Kuopio Savilahti), 4 Poval Lappalainen ja Nils Taiginainen, 4 Sigfrid Hardikainen ja Henrik Rissanen, 3 Olof Ovaskainen ja Lars Lindunen, 2 Marcus Niranen, 4 Hans Ja Olof Jäskeläinen, 4 Poval Korhonen ja Per Marttinen,4 Per Radikainen, 5 Klemet Hildunen ja Lasse Kosmanen, 6 Bengt Mähönen ja Olof Suhonen, 6 Olof Kähkönen (Nerkoo), 5 Olof Hirvonen, 5 Merska Lappalainen (myöhemmin sukunimi Merska), 4 Henrik ja Jons Wänänen, 8 Joan Kuronen ja Joan Heickinen (Kuopio), 5 Poval Kackinen ja Michel Kuronen, 4 Sigfrid ja Jöns Kuronen, 5 Per Leskinen ja Poval Martikainen, 4 Erik ja Per Hackarainen, 4 Poval Hildunen, 3 Joan Leskinen ja Morten Yletyinen (Lapinlahti), 8 Michel ja Henrik Venäläinen, 2 Lauri Hämäläinen, 2 Lauri Heiskanen ja Anders Mahainen, 4 Mats ja Eskel Hatainen, 5 Lauri ja Hemming Rotsalainen, 2 Henrik Kosmanen, 4 Poval Kansikainen ja Lauri Lindunen, 4 Olof Nissinen, 4 Henrik Laackonen, 4 Per Hyttinen, 5 Anders Hyttinen, 2 Mats Lapveteläinen, 5 Olof Halonen ja Bengt Ryynänen, 4 Henrik ja Philpus Halonen, 5 Mats Ikonen, 5 Henrik Hämäläinen, 5 Michel ja Wisa Partanen, 7 Olof, Per ja Lauri Lappalainen, 2 Nils ja Anders Utriainen, 4 Anders ja Poval Niskanen (Pielavesi), 5 Anders Lipponen ja Per Sormunen, 3 Nils Pedikäinen ja Anders Nousiainen, 3 Anders Sarainen ja Thomas Silvenoinen, 2 Thomas Lappalainen, 5 Lauri Lappalainen ja Anders Rotinen, 5 Henrik Pernäinen ja Lauri Tenhonen, 3 Nils ja Per Kaickonen.

Tavisalmen pitäjässä Savilahden IV (s.60->) mainitaan myös 2 lampuotilaa: Krister Matssonin lampuoti 4 vm Olof Rautaparta (Iisalmen alue) ja Per Sigfridssonin 7 vm lampuoteja Olof ja Henrik Torvinen (edellä Toivanen!), Kaupi ja Lasse Heiskanen sekä Anders Mahainen.


Veroluetteloita vuonna 1600

Vuosi 1600 veromanttaalit Tavisalmi Savilahden IV (no 6680 s.1->)

Maaninkaveden kymmenys
5 vm Matti, Olli, Pekka, Antti ja Lauri Haatainen
10 vm Olli, Mikko, Pekka ja Erik Tuovinen sekä Olli ja Niilo Laitinen
4 vm Jons Leskinen, Morten Yletyinen , 3 vm autiona 16 v, ryssien hävitys
9 vm Pekka Martikainen sekä Olli, Anti ja Yrjö Rautapartanen
2 vm Yrjö Märsk (Lappalainen) 1 vm autiona 20 v
7 vm Olli Laurinp Nissinen 5 vm autiona 19 vuotta ryssien ryöstö
9 vm Olli, Filip ja Heikki Halonen 2 vm autionan 16 v ryssien hävitys
10 vm Pekka, Tahvo ja Olli Ollikainen (Lapinlahti) 7 vm autiona 19 v ryssien hävitys
10 vm Pekka Pöksänen (Lapinlahti), Paavo Kansikainen ja Lauri Lintunen 6 vm autiona 16 v ryssien hävitys
5 vm Pekka Koponen (Varpasjärvi) ja Heikki Laakkonen 2,5 vm autiona 12 v ryssien hävitys
8 vm Kauppi, Pekka ja Pekka Antinpoika Ruotsalainen 4 vm autiona 20 v ryssien hävitys. Ruotsalaisten tila sijaitsi Pitkäjärvien ja Mickajärven sekä Onkiveden välillä. Eräs Ruotsalainen hankki maita Siilinjärven Hökösen pohjoispuolelta.
6 vm Rossi, Pekka, Heikki, Matti ja Antti Lapveteläinen (Onkiveden länsiranta)
9 vm Antti Hyvärinen (tai Hyvönen) sekä Olli ja Pekka Hyttinen (Maaninka) 6 vm autiona 16 v ryssien hävitys
8 vm Erkki Ryynänen (Onkiveden itäranta) sekä Hannu ja Paavo Kuosmanen 5 vm autiona 21 vuotta ryssien hävitys
6 vm Per Persson Småland entisen voudin poika 5 vm autiona 17 ryssät, otettu 1 vm Tavisalmen kartanolle v.1596

Pielaveden kymmenys
9 vm Pekka, Paavo ja Niilo Paavonp, Olli, Juho, Pekka ja Paavo Pekanp Rytkönen (Rytky)
10 vm Niilo ja Antti Antinp, Antti, Lauri sekä Niilo, Antti ja Paavo Pekanp Utriainen (Pielaveden eteläpuolella)
4 vm Niilo Niiranen, Antti Ruottinen, Heikki Heikurinen ja Pekka Lappalainen (Ruotaanmäki ym) 1/2 veron tila
9 vm Mikko, Juho, Pekka Pekanp ja Juho Paalanen(?) 5 vm autiona 14 v ryssien hävitys
9 vm Paavo, Antti ja Lassi Niskanen, Markus Huttunen ja Pekka Kontiainen
6 vm Olli, Pekka ja Lauri Lappalainen sekä Tuomas Tihinen 2 vm autiona 9 v ryssien hävitys
9 vm Eskel Oinonen, Pentti Sormonen, Eskel Eskelip, Antti Lipponen, Antti Auvinen ja Olli Rautaparran vaihtomaa
7 vm Mikko Kiiskinen, Niilo Pietikäinen ja Pekka Yrjänäinen 2 vm autiona 14 v ryssät
10 vm Olli Ringinen, Heikki, Paavo, Pekka ja Pekka Pekanp Suuripää sekä Filip ja Pekka Pekanp Saikkonen (Lampaanjärvi) 3 vm autioana 14 v ryssät
8 vm Kauppi, Heikki, Juho, Pekka sekä Heikki Heikinp Hyvärinen
4 vm Antti Sarainen, Tuomas Silvennoinen, Heikki Karppinen ja Martti Launonen 3 vm autiona 19 v ryssien hävitys
6 vm Martti ja Paavo Kolehmainen sekä Lauri Tenhunen 1 vm autiona 3 vuotta Laurin köyhyyden takia
8 vm Olli ja Juho Kärkkäinen sekä Niilo ja Pekka Kaikkonen, 3 vm autiona Niilolta 18 v linnaleirin takia
3 vm Heikki Harmainen ja Lauri Pietikäinen 1 vm autiona 4 v Laurin köyhyyden takia
6 vm Lauri, Tuomas, Pekka Laurinp ja Pekka Pekanp Lappalainen 4 vm autiona 20 v ryssät
9 vm Antti Nousiainen, Heikki (?Ikonen) ja Eskel Korhonen 2 vm autiona 21 v Lauri Kaartisen takia

Nerkoojärven kymmenys
4 vm Juho Kaarakainen, Niilo (? Kärckäinen) ja Olli Juntunen 3 vm autiona 22 v, rysssät, Pertti Kaarakainen ottanut 1 1/2 vm v. 1599
5 vm Hannu, Olli ja Hannu Ollinp Jääskelänen
6 vm Pekka, Matti ja Olli Kähkönen (Nerkoo), 5 vm autiona ryssien hävitys
7 vm Pekka Koljonen, 6 vm autiona 22 v ryssien hävitys
- vm Olli, Lauri, Antti ja Antti Pekanpoika Huttunen 3 vm autiona 21 v Juho Huttuselta, ryssät
- vm Olli Pulkkinen, Pekka Matilainen, Martti Mäkeläinen ja Martti Kutilainen, 5 vm autiona Mäkeläiseltä 23 v, ryssät
6 vm Paavo ja Pekka Kettunen (Vieremä), 3 vm autiona 3 v Paavolta suuren linnaleirin takia
6 vm Hannu Kurvinen (Vieremä) 4 vm autiona 21 v, ryssät. Myös Antti ja Olli Kurviselta.
10 vm Juho Ulmanen (Nerkoo), Paavo Ulmanen (?) ja Pekka _____, 9 vm autioana 14 v ryssien hävitys
- - - - - Markus Asikainen ollut ryssien vankina. Saa nauttia maitaan.
10 vm Eskel Makkonen, Olli Kyllönen ja Olli Pöllänen (?) 3 vm autiona Pekka Leskiseltä 20 v, ryssät
8 vm Niilo (?Nissinen ) ja Paavo Nissinen 5 vm autiona 20 v, ryssien hävitys
6 vm Matti Lapveteläinen ja Olli Tihinen 3 vm autiona 19 v Ollilta, ryssät
7 vm Mikko Saikkonen, 6 vm autiona 20 v, ryssät
5 vm Olli Kärkkäinen ja Tahvo Kiiskinen, 3 vm autiona Olli Ikoselta 24 v, ryssät

Kuopionniemen kymmenys
5 vm Pekka ja Antti Julkunen sekä Paavo Lappalainen
7 vm Niilo Reinikainen, Mauno Hakulinen, Pekka Parviainen ja Olli Suhonen, 4 vm autiona Kauppi Hakuliselta 17 v, ryssät
6 vm Olli Kuosmanen, Pekka Raatikainen sekä Olli ja Mauno Mähönen, 3 vm autiona Raatikaiselta 14 v, ryssät
4 vm Pekka Koponen ja Lasse Hilskainen (? Hiltunen), 2,5 vm autiona Tahvo Nikkiseltä 17 v, ryssät
6 vm Kuut Knuutinen (Kuopion länsipuoli), Hannu Lyytikäinen ja Matti Parkkonen, 4 vm autiona köyhyyden ja kurjuuden takia
10 vm Mikko ja Yrjö Venäläinen (Venäjänsaari), 8 vm autiona 27 v Tahvo je Heikki Venäläiseltä, ryssät
8 vm Heikki, Juho, Antti Heikinp ja Antti Paavonp Väänänen (Siilinj. länteen) sekä Olli Kinnuen(?), 4 vm autiona Olli Ikäheimolta 20 v, köyhyys
8 vm Johan Ivarsson (Skopa) ulosvaihto 3 vm ja Sakari Heikkinen, 3,5 vm autiona 19 v (Sakarin) köyhyyden takia
7 vm Paavo Korhonen ja Matti Marttinen, 4 vm autiona köyhyyden (armod) takia
9 vm Niilo, Suni ja Olli Hiltunen (?) (Hiltulanlahti), 6 vm autiona 18 v, ryssät
9 vm Sigfrid, Antti, Juho ja Niilo Kuronen sekä Olli ja Juho Mikonp Vatanen (Kurolanlahti), 3 vm autiona 17 v köyhyyden takia
10 vm Paavo ja Heikki Ollinp Kakkinen sekä Suni Vatanen, 7 vm autiona Heikki Kakkiselta 21 v, köyhyys
6 vm Antti Kokkainen, Olli ja Heikki Ovaskainen sekä Niilo Venäläinen, 2 vm autiona Markus Maaraselta 18 v, linnaleiri
7 vm Hemming Keinonen (Kejoselta), 4 vm autiona 21 v, ryssät

Jännevirran kymmenys
10 vm Sigfrid Hartikainen (Jännevirta), Hemming Rissanen ja Pekka Kallinen
---- 1 vm:lla 2 v vapaus Pekka Julkusella Tuomas Hartikaisen maista, 4 vm autiona 19 v, ryssät
---- vm Heikki ja Juho Pippurinen (Pöljä) sekä Paavo Toivanen, 5,5 vm autiona Lauri Kettuselta(?) 10 v, ryssät
8 vm Juho ja Niilo Vartiainen sekä Paavo Kekäläinen (Riistavesi), 5 vm autiona Pentti Vartiaiselta 19 v, ryssät
9 vm Pekka, Erik, Lassi, Hemminki ja Pekka Pekanp Hakkarainen (Siilinjärvi) sekä Simo Laihiainen (Riistavesi)
- - - - 4 vm autiona Olli Mörköltä (!?Hakkarainen) 22 v, ryssien hävitys
9 vm Olli, Marrti, Juho ja Tuomas Kasurinen sekä Heikki Laamanen ja Heikki Kosonen sekä Paavo Niskanen vaihtomaa ja Paavo Rytkönen vaihtomaa. Viimeksi mainitut vaihtomaat lienevät sijainneet Siilinjärven Kevättömältä koilliseen.
8 vm Antti Tanska (Tanskanen Riistavesi) 7 vm autiona 30 v, ryssät
6 vm Hartvik Hietainen ja Heikki (?)Polvinen (Riistavesi-Pieksä) 3 vm autiona 22 v, ryssät
8 vm Matti ja Paavo Rissanen sekä Lassi ja Lassi Tahvonp Hämäläinen (Rissala ja sen itäpuoli), 3 vm autiona (!) Antilta 16 v, ryssät
7 vm Paavo Sianjalka (Siilinjärven itäpuoli Murtolahti) 5 vm autiona 20 v, ryssät
9 vm Hannu Tuovinen (Riistavesi), Hannu Hortanen (Pieksä), Juho Hämäläinen, Tuomas Rossinen (tai Rissanen) ja Paavo Hätinen, 4 vm autiona 17 v, ryssät
8 vm Olli Väätäinen, Lauri Laakkonen ja Rossi Lapveteläisen vaihtomaa 1vm, 4 vm autiona 22 v, ryssät
7 vm Heikki Tuovinen (po Toivanen), Matti Hirvonen (Siilinjärvi Toivala), Martti ja Niilo Vartiaisen vaihtomaa. 4 vm autiona 21 v, ryssät
7 vm Pekka Siekkinen, Heikki Takkinen ja Paavo Asikainen, 2 vm autiona 23 v, ryssät
6 vm Matti Sallinen, Juho ja Paavo Ihalempinen sekä Olli Räsänen(? Räisänen), 2 vm autiona 22 v, ryssät

Vehmasmäen kymmenys
9 vm Matti ja Heikki Hyvärinen (Puutossalmi) sekä Lauri Sormunen, 3 vm Lausrilta autiona 17 v, ryssät
6 vm Pekka Påtkul(?), Pekka Miettinen (Kuopion itäpuoli Ritoniemi) ja Mikko Hallikainen 2 vm autiona 17 v, ryssät
7 vm Olli ja Heikki Torvinen sekä Kauppi Heiskanen, 4 vm autiona 16 v, ryssät
8 vm Hannu ja Mauno Lyytikäinen sekä Jesper ja Juho Pursiainen, 3 vm autiona 22 v, köyhyys
5 vm Antti Koistinen (Kuopion itä - kaakkoispuoli), 2 vm autiona 23 v, ryssät
7 vm Niilo ja Klaus Ihalempinen (Kuopion itä- kaakkoispuoli), 3 vm autiona 10 v, köyhyys (armod)
8 vm Klaus Tarkki Turunen, Pekka, Lasse, Heikki, Eskel ja Niilo Turunen sekä Heikki Tupuraisen vaihtomaa
8 vm Antti ja Knut Kakkinen (Saittajärvi?), Olli Häkkinen ja Antti Ilainen (Ihalempinen)
5 vm Lasse Heiskanen ja Antti Kakkisen vaihtomaa (utbyt), 3 vm autiona 22 v, ryssät
9 vm Antti ja Antti Juhonp Heiskanen, Antti Lapvteläinen, Juho Ilainen sekä Heikki Launiainen
10 vm Matti , Antti ja Klemetti Holopainen (Kuopion itä- kaakkoispuoli), Pekka Pekanp ja Pekka Rahuinen, Pekka Korhonen
- - - - Niilo Ihalempinen sekä Hemminki Keinonen (Kuopio)
6 vm Antti Mähöinen(?) ja Paavo Hiltunen, 3 vm autiona 29 v, ryssät
5 vm Paavo, Pekka, Antti, Lauri, Tuomas, Niilo ja Heikki Montaneuvonen sekä Pekka Tarihousu
7 vm Antti, Tuomas ja Lauri Utriainen, 4 vm autiona 28 v, ryssät

Huom.! Tuusniemen Ohtaansalmen tienoilta 7 vm Olli Pelkosen ja Paavo Varosen tila, josta 5 vm autiona ryssien takia, on Puutosmäen kymmenyksessä!


Vuosi 1600 papinverot Tavisalmi Savilahden IV (Tilikirja nro 6680 s.56->)

Vehmasmäen kymmenys
9 Jöns ja Henrik Tuovinen, Hartvik Hietainen, Henrik Parviainen, Hans Hortana ja Poval Varoinen
8 Henrik sekä Poval Perss, Morten, Per Anderss ja Anders Perss Hiltunen sekä Simon Laihiainen
8 Hans ja Mats Lyytikäinen, Mats Hakulinen, Lasse, Per ja Hans Pursiainen
9 Michel Kortelainen, Eskel, Henrik ja Olof Turunen, Per Miettinen sekä Michel Hallikainen
7 Anders sekä Anders Perss Heiskanen, Olof Halonen, Anders Lapveteläinen, Henrik Launonen, Jons Ihalainen sekä Olof Wätäinen
8 Olof Härkönen, Anders Ilainen, Knut, Anders, Per Ja Anders Kackinen
8 Olof, Thomas, Morten ja Henrik Kasurinen, Lasse Laakkonen, Henrik Launinen (ehkä Laihiainen) ja Anders Tanskanen
9 Per Rahuin, Klemet, Anders Klemetss ja Mats Holopainen, Lasse Karpinen, Per Ihalempinen ja Jons Laakkonen
8 Jons, Nils ja Michel Vartiainen, Anders Lomalainen (Luomainen), Mats Hirvonen, Olof Utriainen ja Olof Sianjalka
Huom.! Lomalainen nimi juontunee Syvärinjärven pohjoispuolen Luomaistenjärvestä, josta Heikki lienee ollut lähtöisin! Lomalaisia löytyi myös Juvalta 1640-luvulla. Järven nimi esiintyy jo 1500-luvulla.
9 Sigfrid Hartikainen, Henrik Rissanen, Poval Kallinen, Hemming Hackarainen, Lasse Hämäläinen, Poval Rissanen ja Poval Hätinen

Kuopionniemen kymmenys
9 Anders ja Per Julkunen, Hemming Keinonen, Poval Lapveteläinen ja Mons Tackinen
8 Henrik Pippurinen, Poval Toivanen, Per Seckinen, Henrik Tackinen ja Poval Asikainen
7 Per Lindunen, Anders Kockainen, Michel Seinokain(?Venäläinen), Nils Michels Venäläinen, Henrik Vatainen, Marcus Marainen ja Anders Kackinen
8 Hans, Olof ja Hans Olofss Jääskeläinen, Mats ja Per Marttinen sekä Poval Korhonen
8 Lasse Kosmanen, Per Ratikainen, Sven ja Olof Hilduinen, Bengt Mähönen ja Olof Hamunen(? Hannukainen)
8 Joan ja Henrik Leskinen, Morten Yletyinen, Lars Lapveteläinen ja Michel Venäläinen
8 Zachris Heickinen, Henrik, Anders ja Anders Henriks Vänäinen, Poval Kackinen, Per Leinonen, Sigfrid Kuronen ja Henrik Torfvinen
9 Olof Pers Torfvinen, Mats Rissanen, Erik, Per Persson ja Per Olsson Hackarainen, Olof Torfvinen ja Caupi Heiskanen
9 Hans Kosmanen, Poval Kansikainen, Anders Lindunen, Hemming, Lauri ja Per Rotzalainen sekä Per Pöksänen
10 Mats ja Henrik Hyvärinen, Lars Olss Sormunen, Anders Koistinen ja Poval Kosmanen

Maaninkaveden kymmenys
8 Philpus, Olof, Henrik ja Per Halonen, Erik ja Olof Rynänen, Olof ja Staffan Ollikainen
8 Mats, Eskel, Olof, Per ja Lasse Hatainen, Olof Mvckänen ja Michel Hyverinen
9 Erik, Per, Olof, Olof, Michel Olsson Toffvinen, Olof ja Nils Laitinen
8 Olof Nissinen, Grels Sormunen, Henrik Lakonen, Per Koponen, Olof ja Anders Hyttinen sekä Per Småland
8 Rossi, Anders, Mats, Henrik ja Per Lapveteläinen, Lasse Ollickainen ja Lauri Heiskanen
9 Per Martikainen sekä Jören, Anders ja Olof Rautaparta
9 Poval Olsson ja Anders Kettunen, Hans Kurvinen, Olof Mackonen ja Olof Kyllönen
8 Lars, Anders ja Marcus Hyttinen, Per Matilainen, Morten Kutilainen, Mats Käriäinen ja Olof Huttunen
8 Wisa, Michell ja Per Pardanen, Olof, Per, Lasse ja Grels Lappalainen

Pielaveden kymmenys
9 Poval, Per, Olof Povalsson, Per Persson, Jöns Persson ja Poval Rytkönen
7 Nils Anderss, Anders Anderss, Lasse, Nils, Anders, Poval Ollssson, Mons ja Olof Udriainen
8 Lasse, Poval ja Anders Niskanen, Marcus Huttunen ja Per Kondiainen
7 Anders Lipponen, Jons Mondaneuvonen, Eskel Oinonen, Bengt Sormunen, Thomas Lipponen ja Henrik Ikonen
8 Michel Kiskinen, Jons Silainen, Per Yriäinen, Nils Pedikäinen, Anders Rottinen ja Poval Nissinen
8 Cauppi, Jons, Per ja Henrik Hyvffvärinen
7 Anders Sarainen, Thomas Silvenoinen (Silainen), Henrik Harmainen, Lasse Pedikäinen, Thomas ja Lasse Lappalainen, Nils Nissinen ja Staffan Tihinen
8 Bertil Kesoinen, Morten ja Poval Kolehmainen, Henrik Pernäinen, Morten Launinen, Henrik Karpinen ja Olof Tenhunen
8 Olof ja Jöns Kärckäinen, Per, Nils ja Olof Kaickonen sekä Jons Karakainen
8 Per ja Povall Suuripää, Olof Ringinen, Philpus ja Per Saickonen, Povall Pasainen

Savilahden neljänneskunnassa oli 15 - 65 v miehiä 294, kirvesmiehiä 4 . lehmiä 310 ja savuja 39. Savuja olivat em. "veroyhtymät"!


Saamaisten IV vuonna 1600

Puutosalmen X
8 Jons Turunen, Erik ja Erik Thomasson Pelkonen, Henrik Thomahainen, Micell Keroinen (ehkä Kervinen), Mats Sallinen
9 Olof, Andes, Henrik ja Per Räsänen, Anders Mahonen
9 Henrik Vepsäläinen, Henrik Palainen, Bengt Kyrönkoira, Anders Saickonen, Morten Parviainen, Per Ahonen, Biörn (Hemmigsson) Keinonen
9 Poval ja Jons Ihalempinen, Joan Sallinen, Henrik ja Henrik Bengtsson Tuppurainen, Jören Asikainen, Poval Kiluinen
9 Per Rissanen, Olof Pelkonen, Hans Jääskeläinen, Michel ja Olof Reinikainen, Nils Hyvärinen
8 Olof Tirronen, Anders Sallinen, Anders ja Per Ropponen, Per Lauckanen, Staffan Happonen, Philpus Muchoinen
8 Henrik Olkonen, Per Mondaneuvonen, Mats Berhain(?Parckonen), Olof Turunen
8 Anders ja Jons Niranen, Jons Tervonen, Olof Sopanen, Ivar Saickonen

Saamaisten X
9 Thomas, Joan, Olof ja Mats Ahonen, Olof Karinen(?Karlin)
9 Soini Hofvinen, Mats ja Philpus Karvinen
8 Anders ja Joan Hyttinen, Per ja Nils Leppänen, Hans Wartia, Per Lauckanen
9 Anders, Nils ja Olof Tackuinen, Clemet Soininen, Michel ja Mats Hofvinen, Henrik Hirvonen
9 Olof Laitinen, Olof Kuivalainen, Olof ja Henrik Mouckunen, Thomas Thomahainen
8 Poval Reinikainen, Tönnes ja Anders Kuckonen, Olof Kähkönen, Henrik Kestinen(?), Lasse ja Arfved Arfveldinen(?)
9 Nils ja Henrik Levonen(?), Mats Malinen, Poval Koliojej, Jons Tolvanen, Staffan Koistinen, Joan ja Anders Halonen, Eskel Kosonen
9 Hans ja Klaus Viljakainen, Anders Juvonen,Jons Machoinen (?)
5 Johan Larsson (Skopa) papin poika

Kalamamäen X
10 Sigfrid Wiikso, Anders ja Nils Nickinen, Henrik Keinänen
4 Anders Mustonen, Hemming ja Anders Tolvanen, Staffan Jäskeläinen
8 Olof Leskinen ja Per Airaksinen (Kuopio Airaksela!)
9 Poval, Hemming ja Olof Kärsälaitinen, Mats Karialainen, Per Hackarainen, Thomas Thomahain, Nils Pönninen (?)
OLof ja Mats Karttunen (Karttula), Lauri ja Olof Kilkainen, Poval Kolemainen
Henrik, Erik, Staffan, Klemet, Michel Kolemainen
9 Joan Kolemainen, Lauri Vehviläinen, Olof Lattuinen, Poval Lehikoinen, Per Lachoinen, Lauri Ikoinen, Henrik Kopoinen
9 Per Puchinen, Per Karvalainen, Henrik Kolemainen, Poval Möttö, Joan Petikainen
8 Per ja Poval Pasainen, Hans Immonen, Mons Sikainen, Per Niranen, Anders Rastainen

Leppävirran X (mm.)
8 Nils Sutinen, Poval Kopoinen, Per Kauppinen, Hemming ja Olof Lukkarinen, Olof Pirainen
8 Erik ja Thomas Lappalainen, Per Henriksson ja Lasse Tirkkonen, Joan Pöychöinen
8 Staffan, Henrik ja Per Staffanainen, Poval ja Lauri Olsson Karvinen
9 Arfed Turunen ja Kinnusia
9 Olof Parviainen, Nils Malinen, Henri , ym. Rummukainen ja Knut Poikonen
4 Mats Tanninen, Erik Lackoinen, Lasse Haring (Osmajärvi)


Apuvero Tavisalmi vuonna 1600 (no 6680 s.154->)

Huom.! Seuraavassa en erotellut täysikasvuisten hevosten, lampaiden tai vuohien sukupuolta. Sama koskee myös nuorta karjaa! Jokaisen talonpojan kohdalla alussa on kylvömäärä panneina (sp) ja lopussa apuvero äyreinä (öre) ja penninkeinä (pn).
Muita lyhenteitä: hev = hevonen, va = varsa, leh = lehmä, hä= härkä, hie = hieho, va = vasikka, vuo = vuohi, ki = nuori vuohi, lam = lammas, vn = vuona, sik = sika, po = porsas.
Nuoren karjan olen useimmiten jättänyt pois!
Tämä lienee tarkin luettelo alueen talonpojista!

Maaninkaveden X
Philpus Halonen: 5 sp, 3 leh 11 öre
Olof Halonen: 7 sp, 3 hev, 5 leh, 3 lam, 1 si, 1 hie, 26 öre
Erik Ryynänen: 2 sp, 1 leh, 1 lam, 4 öre 8 pn
Olof Ryynänen: 2 sp, 1 hev, 7 öre
Olof Ollikainen: 1 sp, 1 hev, 2 leh, 1 lam, 7öre 8 pn
Mats Haatainen: 6 sp, 1 hev, 4 leh, 1 lam, 16 öre 20 pn
Anders Haatainen: 4 sp, 1 hev, 1 leh, 1 lam, 1 sik, 11 öre 2 pn
Olof Haatainen: 4 sp, 1 hev, 1 leh, 1 lam, 8 öre (1 d) 8 pn
Lauri Haatainen: 1 sp, 1 hev, 1 leh, 5 öre
Per Haatainen: 2 sp, 1 hev, 5 öre
Olof Merskainen (Lappalainen): 1 leh, 2 öre
Lasse Vensk (Ruotsalainen): 1 sp , 1 öre
Bertil Korhonen: 4 sp, 1 hev, 2 leh, 2 vuo, 2 lam, 19 öre
Erik Tofvinen: 3 span, 2 hev, 3 leh, 1 vuo, 2 lam, 19 öre
Olof Tofvinen: 2 span, 2 hev, 1 leh, 2 lam, 11 öre 16 pn
Michel Tofvinen: 3 sp, 2 hev, 3 leh, 1 hie, 2 lam, 1 sik, 22 öre + ?
Olof Laitinen: 2 span, 1 hev, 1 lam, 1 sik, 4 öre 2 pn
Nils Laitinen: 3 sp, 1 hev, 2 leh, 1 vuo, 2 lam, 1 sik, 10 öre 12 pn
Olof Nissinen: 1 sp, 1 hev, 1 leh, 1 lam, 5 öre + ?
Olof Olofsson Nissinen: 6 sp, 1 hev, 2 leh, 3 lam, 1 sik, 13 öre 12 pn
Grels Sormunen: 2 sp, 1 hev, 1 leh, 1 vuo, 1 lam, 6 öre + ?
Henrik Laackonen: 3 sp, 1 hev, 2 leh, 1 vuo, 1 lam, 12 öre 16 pn
Per Koponen: 2 span, 2 leh, 1 vuo, 1 lam, 6 öre
Per Hyttinen: 1 sp, 1 hev, 1 leh, 5 öre
Olof Hyttinen: 2 sp, 2 hev, 1 leh, 1 lam, 1 sik, 32 öre (1 d) 20 pn
Anders Hyttinen: 2 sp, 2 hev, 2 leh, 1 hie, 1 lam, 11 öre 14 pn
Per Småland: 2 sp, 2 hev, 2 leh, 1 vuo, 2 lam, 11 öre
Rossi Lapveteläinen: 4 span, 3 hev, 6 leh, 3 lam, 2 sik, 24 öre
Anders Lapveteläinen: 2 sp, 2 hev, 1 leh, 2 lam, 1 sik, 12 öre 4 pn
Mats Lapveteläinen: jatkan myöhemmin!
Anders (sama):
Mats (sama):
Henrik (sama):
Per (sama):
Olof Ollikainen:
Layri Heiskanen:
Per Martikainen:
Jören Rautapartanen:
Anders (sama):
Olof (sama):
Poval Kettunen (Vieremä):
Anders (sama):
Hans Kurvinen (Vieremä):
Olof Kyllönen:
Olof Mackonen:
Lauri Huttunen:
Anders (sama):
Marcus (sama):
Per Matilainen:
Morten Kotilainen:
Erik Pulckinen:
Mats Kääriäinen:
Olof Pölleinen:
Olof Huttunen:
Per Kolionen:
Wisa Pardanen:
Michel (sama):
Per (sama):
Olof Lappalainen:
Per (sama):
Lauri (sama):
Grels Kauppinen:

Pielaveden X
Poval Rytkönen:
Per (sama):
Per Persson (sama):
Olof (sama):
Jöns Persson (sama):
Nils (sama):
Pål Persson (sama):
Nils Andersson Utriainen:
Anders Andersson (sama):
Nils Olsson (sama):
Lauri (sama):
Poval Olsson (sama):
Olof Persson (sama):
Anders Niskanen:
Poval (sama):
Marcus Huttunen:
Per Kondiainen:
Anders Lipponen:
Kaupi Hyvärinen:
Jons (sama):
Henrik (sama):
Per (sama):
Anders Sarainen:
Thomas Silvenoinen:
Henrik Harmainen:
Lass Pedikäinen:
Thomas Lappalainen:
Nils Nissinen:
Sten Tihinen:
Morten(?) Lappalainen:
Bertil Kesoinen:
Morten Kolemainen:
Poval (sama):
Henrik Pernainen:
Olof Tenhunen:
Morten Launinen:
Henrik Karpainen:
Olof Kärckäinen:
Nils (sama):
Jons Karakainen:
Olof Kechonen:
Per Suuripää (Lampaanjärvi):
Olof Ringinen:
Philpus Saickonen:
Per (sama):
Poval Pasanen:
Poval Suuripää:
Per (sama):
Nils Niiranen:
Anders Nousiainen:

Kuopionniemen X
Hans Kosmanen:
Poval Kansikainen:
Anders Lindunen:
Hemming Rotsalainen (Onkiveden itäranta): Ruotsalaisten tila sijaitsi Pitkäjärvien ja Mickajärven sekä Onkiveden välillä. Eräs Ruotsalainen hankki maita Siilinjärven Hökösen pohjoispuolelta.
Lauri (sama):
Per (sama):
Per Pöxänen (Nerkoo):
Hans Jääskeläinen:
Olof (sama):
Hans Olsson (sama):
Mats Marttinen:
Per (sama):
Poval Korhonen:
Olof Heickin (tai Hackin):
Anders Ihalainen:
Knut Kackinen (Knuutila):
Anders (sama):
Per (sama):
Axel Knutinen:
Anders Julkunen (Kuopio):
Per (sama):
Hemming Keinonen, * Savilahti Kuopio
Poval Lapveteläinen:
Mons Tackinen:
Henrik Pippurinen (Pöljä):
Per Sieckinen:
Poval Toivanen:
Henrik Tackinen (tai Taskinen):
Poval Asikainen:
Olof Ovaskainen:
Per Lindunen:
Anders Kååckainen (Kockonen):
Nils Wenäläinen:
Henrik Vatainen:
Suni (sama):
Marcus Marainen:
Anders Kackinen:
Lars Kosmanen:
Per Radikainen (Raatikainen):
Mons Mähönen:
Bengt (sama):
Suni Hildunen:
Olof Hamuinen:
Zacharias Heickinen: (Kuopio Savilahti)
Henrik Vänäinen: Väänälänranta
Jöns (sama):
Anders (sama):
Anders Henriksson (sama):
Poval Kackinen:
Sigfrid Kuronen: (Kurolanlahti)
Mats Rissanen:
Per Hackarainen: (Hackarala Siilinjärvi)
Per Persson (sama):
Erik (sama):
Joan Leskinen:
Henrik (sama):
Morten Yletyinen (Viannan maita):
Lauri Lapveteläinen
Michel Venäläinen (Venäjänsaari):
Henrik (sama):

Vehmasmäen X
Joan Tofvinen (Riistavesi):
Henrik Toivanen (Toivala):
Harticka Hietainen (Riistavesi):
Henrik Parviainen (Riistavesi):
Hans Hortanainen (Pieksä):
Poval Varoinen (Syrjäsaari tms.):
Jöns Safvolainen (Pieksä):
Henrik Hiltunen (Kuopio Hiltulanlahti):
Michel (sama):
Poval (sama):
Per (sama):
Anders (sama):
Lauri (sama):
Thomas (sama):
Per Andersson (sama):
Pol Anderssn (sama):
Simon Laihiainen (Riistavesi):
Han Lydikäinen:
Mats (sama):
Mats Hakulinen:
Per Pursiainen (Haminalahti):
Michel Kortilainen:
Per Mietteinen (Ritoniemi):
Eskel Turunen (Kuopion kaakkoispuoli):
Olof (sama):
Lass (sama):
Nils (sama):
Michel Hallikainen:
Anders Heiskanen:
Anders Persson (sama):
Olof (Persson) Halonen:
Anders Lapveteläinen:
Anders Ihalainen:
Olof Väätäinen (Riistavesi Ryönä):
Olof Kasurinen (Siilinjärvi):
Morten (sama):
Thomas (sama):
Lauri Laackonen:
Anders Tanskanen (Riistevesi-Tuusniemi):
Henrik Kosonen:
Henrik Lamainen:
Per Rahuinen:
Anders Klemetsson Holopainen (Ritoniemi tms.):
Klemet Klemetsson (sama):
Mats (sama):
Lauri Karppinen:
Per Ihalempinen (Kuopion itä- kaakoispuoli).
Jons Laackonen:
Jons Wartiainen (Riistavesi):
Nils (sama):
Morten (sama):
Anders Lomalainen:
Mats Hirvonen (Toivala Siilinjärvi):
Olof Utriainen:
Anders (sama):
Olof Sianjalka (Murtolahti Siilinjärven itäpuoli):
Sigfrid Hartikainen (Jännevirta Siilinjärvi):
Hemming Rissanen (Rissala Siilinjärvi):
Nils Kallinen:
Hemming Hackarainen:
Lauri Hämäläinen (Rissala Siilinjärvi):
Poval Rissanen (Rissala Siilinjärvi):
Thomas (sama):

Yhteismääriä:
Kylvö 561 sp, orihevosia 92, tammoja ym. 179, lehmiä 465, lampaita 512, sikoja 133, vuohia 54, pukkeja 22, hiehoja , mulleja ym. 33.


Manttaaliluettelo vuodelta 1606 Tavisalmi

Savilahden IV Savon pohjoisosa no 6717 s.32->

* vuonna 1625 sukua asui kylässä ..
Maaninkaveden X
Nils Niiranen 2, * Luupujärvi
Michel Hyvärinen 2, * Haapajärvi ja Niemisjärvi
Lauri Heiskanen 2
Mats Asikainen 2
Pol Ikoinen 3 (renki)
Staffan Rotinen 2, * Luupujärvi (Ruotaanmäki)
Morten Kutilainen 2, * Iisalmi
Olof Ulmanen 2, * Nerkoo
Olof Kyllönen 2
Olof Halonen 2, * Halola
Philpus Halonen 3 (renki), * Halola
Hemming Rotsalainen 2
Per Ringinen 2
Eskel Rahkonen 2, * Kilpisaari
Thomas Lipponen 2, * Heinämäki
Bertil Tihinen 2
Grels Kauppinen 2 , * Iisalmi (Kauppilanmäki Iisalmen pohjoispuolella)
Wisa Pardanen 2, * Iisalmi
Per Pardanen 2
Olof Lappalainen 2
Lauri Lappalainen 2, * Haapajärvi ja Sälevä
Olof Kutilainen 2, * Iisalmi
Jöns Karakainen 2, * Iisalmi
Nils Nilsson Niiranen 2, * Luupujärvi
Påll Mäkeläinen 2
Mats Ikonen 2

Pielaveden X
Pål Rytkönen 2, * Pielavesi ja Kotaniemi
Henrik Rytkönen 2
Pål Niskanen 2 + 1, * Pielavesi
Nils Rytkönen 2 + 1
Anders Niskanen 2
Per Kontiainen 2, * Pielavesi ja Sotkanjärvi
Lars Rotinen 2
Henrik Lappalainen 2
Jören Sormunen 2, * Löytymäki, Sonkajärvi ja Sälevä
Eskel Larsson Utriainen 2, *Kotaniemi ja Heinämäki
Anders Larsson Utriainen 2
Eskel Oinonen 2
Eskel Eskelinen (Oinonen) 2, * Luupujärvi
Anders Auvinen 2
Marcus Huttunen 2, * Vännimäki ja Sonkajärvi
Anders Lipponen 2, * Heinämäki
Per Yriäinen 2, * Sulkavajärvi
Michel Kiiskinen 2, * Kiurujärvi
Nils Pedikäinen 2, * Sulkavajärvi ja Varnislahti
Jöns Hyvärinen 2, * Haapajärvi ja Niemisjärvi
Kauppi Hyvärinen 2, * Haapajärvi
Anders Sarainen 2
Henrik Harmainen 2
Lauri Pedikäinen 2
Olof Thomahainen 2
Olof Kähkönen 2. * Nerkoo
Philpus Saickonen 2, * Lampaanjärvi ja Leppälahti
Morten Kolemainen 1 + 2, *Kolemala eli Kolima
Pol Kolemainen 2
Olof Kärckäinen 2, * Hautajärvi
Jöns Kärckäinen 2
Pol Pasainen (oli Pesonen) 2
Pol Suuripää 2, * Lampaanjärvi
Per Pöxänen (Nerkoo), * Onkiveden ranta 2
Henrik Lappalainen 2
Olof Nilsson Nickinen 2
Anders Utriainen 2 + 1, * Kotaniemi
Per Lapveteläinen 2, *Lapvetelänmäki ja Leppälahti
Olof Hildunen (Onkiveden itäranta) 2
Pol Kansikainen 2, * Leppälahti
Anders Lindunen 2, * Ritoniemi
Pol Persson Rytkönen 2
Jacob Haverinen 2
Anders Harmainen 2 (Pielaveden seudulla)
Hans Kosmanen 2, * Pajujärvi
Hans Jäskeläinen 2, * Onkiveden ranta
Olof Jäskeläinen 2
Hans Olofsson Jäskelänen 2
Per Raatikainen 2, * Käärmelahti
Lauri Lindunen 2, * Leppälahti

Luettelosta puuttuu mm. seuraavia sukuja:
Salamajärvi (Salahmi): Nissisiä, Mackosia
Vieremäjärvi: Kettusia, Kurvisia
Iisalmi: Pulkkinen, Kolionen
Juminen ja Vaivionsalmi: Martikainen
Nerkoo: Kääriäinen
Sulkavajärvi: Nousiainen
Kiurujärvi: Kaickonen, Kiiskinen
Vännimäki: Ryhänen
Onkiveden ranta: Hynninen
Karvasalmi: Henrik Olsson ja Bertil Larsson Ryynänen
Pörsänmäki: Rautaparta
Narvanlahti: Hiltusia


Kuopionniemen X
Michel Venäläinen ,* Väänälänranta (Venäjänsaari) Ruokovesi), maita Syvärin pohjoispuolella.
Olof Nickinen 2
Hakuli (Mortensson) Yletyinen 2, * Leppälahti Onkiveden länsiranta
Anders Väänänen 2, * Väänälänranta
Jöns Väänänen 2,
Anders Henriks. Väänänen 2
Jöns Leskinen 2 + 2, * mm. Savilahti Kuopio
Olof Leinonen 2, * Väänälänranta
Olof Mähönen 2
Hans Pykäläinen 2 (Väänälänrannan lähellä)
Lauri Kosmanen 2
Lauri Lapveteläinen 2, * mm. Kurolanlahti
Hemming Rissanen 2 (Siilinjärvi Kevätön)
Nils Kallinen 2, * Väänälänranta ja Syväri (Nilsiän Reittio)
Anders Toivanen 2, * Jännevirta Toivala
Henrik Hirvonen 2, * Jännevirta Toivala
Jöns Laackonen 2, * Jännevirta ja Ryönä
Henrik Toivanen 2
Hans Lyytikäinen 2, * Saittajärvi
Mats Hakulinen 2, * Saittajärvi
Jöns Pursiainen 2, * Haminalahti
Lauri Waittinen 2 (Ryönä, Vaittilansaari Jännevirta)
Henrik Torvinen 2, * Vehmasmäki
Per Mäkäräinen 2, * Tallus
Anders Ilainen 2, * Tallus
Knut Kackinen 2, * Knutila
Anders Larsson Kackinen 2
Mats Lyytikäinen 2 , * Saittajärvi Lyytikkälä
Anders Lindunen 2, * Leppälahti Onkivesi
Sigfrid Kuronen 2
Per Sieckinen 2. (Hamulan - Pöljän seudulla)
Pol Asikainen 2, * Siilinjärvi Hamula
Olof Hamunen 2, * Siilinjärvi Hamula
Henri Pippurinen, * Pöljä
Pol Toivanen 2, * Pöljä
Jöns Tanskanen 2, *Riistavesi
Thomas Ahonen 2 , * Syväri Nilsiä
Hans Hortanainen 2, * Pieksä
Pol Hätinen 2, * Riistavesi
Olof Vätäinen 2, *Riistavesi Ryönä
Olof Suhonen 2 * Jännevirta nimellä Olof Hendersson ?
Henrik Ruuskanen 2 , * Jännevirta Kaaraslahti Siilinjärven ja Nilsiän rajalla

Wehmasmäen X
Jöns Tuovinen 2, *Riistajärvi
Henrik Parviainen 2, * Riistajärvi
Hartvik Hietainen 2 + 2, * Riistajärvi
Pol Varonen 2, * Riistajärvi
Poval Laackonen 2, * Hakkarala Siilinjärvi
Mats Pippurinen 2
Pol Marainen 2
Michel Hallikainen 2
Lasse Turunen 2, Ritoniemi Kuopion itäpuoli
Michel Kordilainen 2 + 2, * Ritoniemi ja Kasurila
Henrik Hildunen 2, * Kuopio Hiltulanlahti ja Haminalahti
Per Pursiainen 2, * Kuopio Haminalahti
Olof Torvinen 2
Simon Laihiainen 2, * Riistajärvi
Per Rahuinen 2
Per Heiskanen,* Kuopio Haminalahti ja Hiltulanlahti
Olof Halonen 2, * Haminalahti
Lasse Heiskanen 2
Anders Ihalainen 2 + 2, * Haminalahti
Olof Sianjalka 2 (Nilsiän Murtolahti)
Thomas Hardikainen 2 (Jännevirran seudulla, maita Lastukosken lähellä.)
Morten Vartiainen 2 (Riistavesi)
Henrik Tackinen 2 (Jännevirran itäpuoli)
Ander Laihiainen 2, * Riistajärvi
Sigfrid Vihavainen 2, * Haminalahti
Per Hackarainen 2, * Siilinjärvi Hackarala
Lauri Hämäläinen 2 (Siilinjärvi Rissala)
Olof Kasurinen 2 , * Siilinjärvi Kasurila
Per Jörensson Kasurinen 2
Henrik Lomalainen 2 (nimi Luomaistenjärvi Syvärin pohjoispuoli!)
Mats Holopainen 2 , * Ritoniemi Kuopion itäpuoli
Pol Rissanen 2 (Rissala)
Olof Vätäinen 2, * Riistavesi Ryönä
Erik Hackarainen 2
Olof Ovaskainen 2 ,* Hirvilahti
Jören Puittinen 2 (Jännevirta- Kaaraslahti)
Anders Kuronen 2
Sigfrid Hardikainen 2 + 2 (Jännevirta, maita Lastukosken lähellä.)
Lacko Heiskanen 2
Kaupi Heiskanen 2 (Kuopion itä- kaakkoispuoli)
Mats Rissanen 2 (Rissala)
Jören Hackarainen (Siilinjärvi, maita Syvärin itäpuoli Kärsämäki.)

Puuttuu mm. Zacharias Heickinen

Välissä: vuonna 1625 (no 6805 s.66 - s.69):
Riistaveden asukkaat: 6 Pol Hätinen, 2 Lassi Suihkonen, 3 Ers Otinen, 3 Nils Danskainen, 6 Jöns Tuovinen, 4 Pol Varoinen, 2 Per - ja 2 Hartvik Hietainen, 3 Henrik Persson Halonen, 2 Per Knutinen (Pieksälle), 2 Olof Könöinen, 2 Henrik Persson Kekäläinen, 2 Anders Laihiainen, 3 Nils Asikainen, 3 Jöns Danskainen (Tanskanen), 2 Pol Thomassan (ruotuvaivainen), 2 Pol Kettunen (Juankoski Akonvesi) ja 6 Henrik Parviainen.
Pieksän asukkaat: 3 Olof Yletyinen, 2 Per Hortanainen, 2 Thomas Polvinen, 2 Olof Savolainen
Jännevirran asukkaat: 2 Mats Ruuskanen (Kareslahti), 3 Per - ja 2 Nils Rissanen, 4 Thomas Matssson Rissanen, 2 Pol Philipsson Rissanen, 2 Marcus Laackonen, 2 Staffan - ja 2 Lasse Hämäläinen, 4 Lasse Korhonen, Mats Henriksson Hirvonen, 4, Morten, - 2 Anders - ja 2 Nils Toivanen, 5 Krister Jönsson ( - ), Mats - ja Olof Hendersson ( - ), 4 Albrect - ja 2 Mats Tackinen, 4 Olof Hardikainen, 2 Johan (sama), 2 Henrik (sama), 6 Anders Niskanen, 2 Lars Kanttipää (Hämäläinen) ja 2 Lars Rimpi (Rissanen)
Karaslahden asukkaat: 3 Staffan Petileinen, 2 Anders Klemettinen
Hackaralan asukkaat: 4 Morten - 2 Eskel Vartiainen, 4 Henrik Vartiainen (?), 3 Pol - ja 6 Jöran Hackarainen, 2 Pessi Laackonen, 6 Olof Sormunen (Syvärin itärannalla) ja 4 Per Olsson Jalkanen (Murtolahti).

Välissä vuonna 1625 jatkuu
Käärmelahti Maaninka: 5 Mats Tanninen, 5 Olof - , 3 Mats - ja 3 Per Hyttinen, 2 Per - ja 3 Olof Raatikainen, 3 Anders Tiihonen (Pieksälle), 3 Mats - ja 4 Olof Mähönen, 4 Henrik Jauhiainen, 1 Per - ja 2 Henrik Leskinen
Halola Maaninka: Olof Philpusson (Halonen) ratsumies, 3 Philpus - , 4 Olof Olsson - ja Per Philpusson Halonen, 2 Mats Savolainen, 2 Per Kuickoi (Halonen) ja 2 Mats Venäläinen
Tuovilanlahti Maaninka: 3 Philpus Tuovinen, 3 Michel - , 3 Erik - , 3 Per - ja 2 Olof Olsson Tuovinen, 2 Olof Raaska (Tuovinen), 2 Erik Lapveteläinen
Kinnulanlahti Maaninka: 2 Olof - ja 2 Henrik Olssson Kinnunen, 2 Henrik Staffansson (-)
Haataala Maaninka: 2 Lars - ja 3 Per Haatainen, 5 Mats Huso Haatainen, 2 Bertil Korhonen, 2 Olof - ,2 Anders ja 2 Nils Korhonen
Lapvetelänmäki Onkivesi: 4 mats - ja Anders Persson Lapveteläinen, 2 Morten Lapveteläinen, 6 Anders ja Mats (-), 2 Erik Haracka
Leppälahti Onkivesi: 4 Thomas - 2 Pol - ja 4 Enevald Lapveteläinen, 2 Per - ja 2 Anders Lindunen, 2 Anders - ja 2 Olof Kansikainen, 4 Staffan Weiseinen, 2 Hakuli Yletyinen, 2 Per Saickonen, 4 Henrik Käsäinen (? Kesoinen) ja 2 Lass Keinonen
Pajujärvi Onkiveden itäpuoli: 3 Mats - 3 Per Sutinen (Varpasjärvi), 2 Pol Nilsson (-), 3 Olof Nickanen, 2 Olof Luckarinen (Varpasjärvi), 3 Olof Persson (-), 4 Hans - 4 Kosma ja 2 Pol Kosmanen, 2 Jöns Koponen (Varpasjärvi), 2 Olof Kockarinen (?Mickajärvi)
Rodzala Onkiveden itäranta: 2 Olof , 3 Henrik, 4 Per ja 1 Lasse Hemmingsson Rodzalainen
Onkiveden ranta: 2 Zacharias - ja 2 Jöns Jääskeläinen, 2 Henrik Larsson (-), 4 Anders Staffanson (-), 2 Per Pöxänen (Nerkoo), 2 Pol - ja 2 Per Simoinen sekä 4 Mats Hynninen ja Pol Parkoinen.

Paluu vuoteen 1606
Saamaisten IV

Saamaisten X
Mats Hyvärinen 2, /Puutossalmi)
Pohl Hyvärinen 2
Anders Koistinen 2
Lauri Sormunen 2
Olof Turunen 2
Soini Huovinen 2
Mats Karvinen 2
Thomas Sormunen 2
Pol Ahonen 2
Jöns Ahonen 2, Thomas Nilsiässä!
Olof Keinonen 2 + 2, * Vuorisalo
Jöns Asikainen 2
Per Reinikainen 2, * Kurolanlahti ja Enonlahti
Eskill Turunen 2
Henrik Turunen 2
Per Rissanen 2
Jöns Sallinen 2
Jöns Ihalempinen 2
Lasse Ihalempinen 2
Eskel Hangi(!) 2
Hans Thomahainen 2
Olof Laitinen 2 + 2
Olof Möycköinen 2
Anders Kuivalainen 2
Mats Huovinen 2
Michel Huovinen 2
Per Huovinen 2
Henrik Kiliunen 2
Henrik Koistinen 2,
Tönnes Kuckonen 2, * Vehmasmäki
Anders Kuckonen 2
Mons Kiliunen 2
Mats Malinen 2
Olof Kähkönen 2
Pol Kolionen 2
Jöns Tolvanen 2
Pol Korhonen 2 + 2
Staffan Koistinen 2, * Vehmersalmi
Anders Halonen 2
Olof Halonen 2
Hans Viljakainen 2
Claes Viljakainen 2
Henrik Hyvönen 2
Per Rummukainen 2
Henrik Leivoinen 2

Puutosmäen X
Jöns Turunen 1
Erik Thomahainen 2, Kaaville Thomahaisia.
Henrik Soininen 2 + 2, * Puutossalmi
Michel Reinikainen 2 + 1
Olof Reinikainen 2
Olof Pelkonen 2, Pelkosia Tuusniemi Ohtaanniemen seutu.
Jöns Pelkonen 2
Michel Käriäinen 2 + 2
Nils Hyttinen 2
Suni Jäskeläinen 2
Biörn Keinonen 2
Olof Tarvainen (Tervoinen) 2, * Enonlahti
Olof Hirvonen 2
Olof Räsänen 2, * Hirvenlahti
Andes Räsänen 2
Jören Möckörin (?Mönckönen) 2, * Hirvenlahti
Henrik Hirvonen 2
Olof Tackuinen 2
Anders Juvonen 2
Per Mondaneuvonen 2, *Kotaniemi
Anders Mahainen 2, * Hirvenlahti
Pol Ihalempinen 2
Hans Vepsäläinen 2
Henrik Palainen 2
Anders Saickonen 2
Mats Parviainen 2
Henrik Tuppurainen 2
Olof Tuppurainen 2
Henrik Miettinen 2
Pol Lauckoinen 2
Olof Tirronen 2
Olof Nukoinen 2
Olof Turunen 2
Anders Sallinen 2
Mats Lamainen 2
Mats Keinonen 2
Anders Tolpainen 2, poika Juankosken Vehkalahteen!
Jöns Tervoinen 2, * Enonlahti
Mats Härckainen 2
Anders Ropoinen 2
Per Staffanainen 2
Per Keroinen 2

Leppävirran X
Sigfrid Wiikso 2 + 2 +1
Henrik Keinonen 2
Anders Mustonen 2, * Sotkajärvi
Per Kauppinen 2, * Ritoniemi
Erik Kinnunen 2
Per Leppänen 2
Hans Leppänen 2
Anders Tackuinen 2
Jöns Narinen 2
Per Kärsälaitinen 2 + 2
Olof Kärsälaitinen 2
Hemming Kärsälaitinen 2
Nils Pöhöinen (Pöröinen?) 2
Per Hackarainen 2 , sukua Sotkamoon, jossa mm. Erik
Olof Leskinen 2, * Kotalahti
Jöns Leskinen 2
Pohl Leskinen 2
Per Airaksinen 2, * Lauchas Airaksela
Mats Karttunen 2, Karttula
Olof Karttunen 2
Jöns Kilckainen 2, Karttulan lähellä
Olof Kilckainen 2
Pol Kolemainen 2, * Punnonmäki Karttulasta kaakkoon
Olof (sama)2
Michel (sama) 2
Erik (sama) 2
Staffan (sama) 2
Jöns (sama) 2
Olof (sama) 2
Per Thomahainen 2
Olof Karppinen 2
Lauri Vehviläinen 2
Per Laackonen 2
Pol Pasainen 2, Osmajärvi
Lasse Pasainen 2
Lasse Lattuinen 2
Lasse Itkonen 2
Per Karialainen 2 (Sorsakoski)

Kalamamäki
Henrik Karialainen 2
Nils Möttönen 2
Staffan Jäskeläinen 2
Mats Rummukainen 2
Mats Törrönen 2
Lauri Koponen 2
Mats Matinen 2
Henrik Tolvanen 2
Per Niiranen 2
Hans Immonen 2
Nils Nickinen 2
Anders Laackonen 2
Anders Rummukainen 2
Anders Nickinen 2, Nikinmäki Rautavaaran länsipuoli.
Olof Leppänen 2
Nils Sutinen 2, maita Varpaisjärvi!
Jöns Pöyckönen 2
Olof Pirainen 2
Pol Karppinen 2
Staffan Turpeinen 2
Lauri Parviainen 2
Olof Luckkarinen 2, *Pajujärvi ja Syvärin itäpuolella Keyrityssä.
Henrik Rummukainen 2
Henrik Tirckonen (Piirainen) 2. Tirckosia Kaaville
Jöns Koponen 2
Lauri Hyvönen 2, Hyvösiä Pisan itäpuolelle Säyneisiin.
Henrik Sormunen 2
Anders Sutinen 2, maita Varpaisjärvi!
Mats Turunen 2
Henrik Lattunen 2
Arfved Turunen 2, myöhemmin ratsutilallinen.
Staffan Staffanainen 2, ottivat Nilsiän Kinahmin (Halunan) maat Laitisilta.
Henrik Staffanainen 2
Pol Karvinen 2
Olof Kolemainen 2
Anders Kinnunen 2
Nils Kinnunen 2
Mats Kinnunen 2
Henrik Olckonen 2, * Ritoniemi
Lasse Arfvelöinen 2
Frans Turunen 2
Olof Karvainen 2
Olof Kinnunen 2
Henrik Kinnunen 2
Hans Lappalainen 2
Henrik Persson Lappalainen 2
Jören Lappalainen 2
Pol Koponen 2
Nils Nillson Kinnunen 2

Herr Påll kirkkoherra 2 + 2+ 5
Herr Henrik kappalainen 1
Henrik Polsson Räyåin 2
Erik Larsson (Skopa?) 2 + 1
Mats Staffansson 2 + 2
Lasse Harald (Haring?)

10. tammikuuta 2020/ Pekka Pitkänen

Lähdekirjallisuutta:
Voudintilit Savonlinna.